S-a facut dreptate! Vasile Rus poate juca din urmatoarea etapa pentru Timisoara Saracens

TIMISOARA. Cazul Vasile Rus s-a incheiat joi. Jucatorul Timisoarei fusese suspendat 8 etape pentru un presupus atac verbal rasist impotriva fijianului Ratu Taniela Marunuwasawasa in meciul dintre Stiinta Baia Mare si Timisoara, din etapa a IV-a a Superligii CEC Bank. Jucatorul maramuresenilor insa l-a lovit repetat pe sportivul de la Saracens fiind eliminat si apoi suspendat doar trei etape.

CITESTE SI: Copil de 15 ani, beat la volanul unei masini, a ranit grav un politist in misiune 

Comisia de Disciplina la „condamnat” drastic insa pe Rus fara probe. Clubul banatean a facut apel si a castigat, iar Rus este liber sa joace din etapa viitoare, dupa ce a stat nedrept pe tusa doua runde.

Ca urmare a cererii de apel inaintate de clubul nostru, saptamana trecuta, impotriva deciziei Comisiei de Disciplina emise contra jucatorului nostru, Vasile Rus, respectiv suspendare 8 etape pentru presupusul antijoc comis in timpul partidei CSM Stiința Baia Mare v Timisoara Saracens din data de 21.09.2019, Comisia de Apel a F.R.R. s-a intrunit in data de 09.10.2019, conform comunicatului primit astazi și a decis: „Admite apelul declarat de SCM Timisoara – prin manager Attila Brosovszki, ca fondat si anuleaza Decizia Comisiei de Disciplina 6540/27.09.2019, decizie cu privire la sanctiunea aplicata jucătorului Vasile Rus in urma presupusului antijoc sub forma verbala, respectiv 8 saptamani suspendare.” Altfel spus, Comisia de Apel a gasit ca „preponderenta probelor existente … a fost rasturnata de apelant, motivele invocate prin contestatie fiind, in opinia membrilor comisiei catalogate ca indreptatite si fundamentate in contra-probă.” Prin urmare, jucatorului Vasile Rus i s-a anulat suspendarea si este liber sa joace”, se arata intr-un comunicat al clubului banatean.

Vasile Rus a jucat in acest sezon titular in primele patru partide din Superliga si nu a reusit sa inscrie vreun punct. In Cupa Romaniei, Rus a evoluat titular in partidele cu Universitatea Cluj si Stiinta Baia Mare, si a intrat din postura de rezerva cu Tomitanii Constanta, cand a si inscris un eseu.

Rugbystul nascut la Bistrita poate intra in teren inca din etapa viitoare, cand Saracens va juca pe terenul Universitatii Cluj.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.