Handbalistii de la SCM Poli Timisoara reiau pregatirile in aceasta saptamana. Noutati in staff-ul tehnic al detinatoarei Cupei Romaniei

TIMISOARA. Vacanta se apropie de sfarsit pentru handbalistii de la SCM Politehnica Timisoara. Fenici si compania vor relua pregatirile joi, la ora 18, insa deocamdata nu stiu unde vor face primele antrenamente.

CITESTE SI: Sute de amenzi pentru praf si murdarirea strazilor de catre muncitorii de pe santiere, la Timisoara

In sala Constantin Jude inca se fac lucrari de modernizare a parchetului, astfel ca in prima etapa a antrenamentelor timisorenii nu se vor putea pregati aici.

O prima schimbare la Poli vine pe banca tehnica, unde a fost cooptat Lucian Ghiulai, ca secund al lui Pero Milosevic. Ghiulai revine la Timisoara dupa ce in urma cu doi ani a condus echipa feminina a SCM Timisoara, desfiintata dupa numai un sezon.

Nu ma asteptam la o revenire atat de rapida la Timisoara, mai ales ca echipa de baieti e in ascensiune. M-a surprins placut dorinta lui Pero Milosevic de a colabora. Va fi un sezon cu o presiune suplimentara, in care suntem obligati sa facem mai mult decat in editia anterioara. E important startul de campionat pentru a fi tot intre echipele ce-si propun castigarea de trofee” a spus Lucian Ghiulai, actual antrenor secund si fost portar la Politehnica Timisoara.

O alta schimbare este numirea lui Attila Horvath in pozitia de coordonator al Centrului de Copii si juniori al Politehnicii, iar la acesst centru a mai fost adus un antrenor, Alexandru Nae, care a mai activat la CS Balotesti, CSS 2 Bucuresti si CSM Bucuresti. Alexandru Nae va fi si secund la CNOPJ Timisoara.

La seniori, trebuie sa mentionam ca a fost dorinta antrenorului Pero Milosevic de a colabora cu Lucian Ghiulai. Clubul a fost de acord, mai ales ca fostul portar al Politehnicii urmeaza in prezent cursurile Master Coach, necesare in Cupa EHF. La juniori, dorim sa punem accent pe cresterea juniorilor, strategia clubului in acest sens fiind încununata in aceasta primavara, cu cucerirea titlului de campiona nationala sub indrumarea prof. antrenor Atilla Horvath care va ocupa functia de cordonator centru de copii si juniori, astfel incat, in viitorul apropiat Politehnica ar putea ajunge sa aiba in lot 80-90% jucatori locali. In acest sens clubul i-a propus domnului Sorin Sipos (presedinte al Academiei de handbal) functia de manager al echipelor de copii si juniori, impreuna cu care am considerat necesara cooptarea in staful tehnic de la juniori a lui Alexandru Nae. In legatura cu echipa a doua, de tineret, ea face parte din strategia clubului de promovare a tinerilor si cautam acum cea mai buna varianta de alcatuire si finantare a ei”, a declarat Dan Dumitru, managerul sportiv al SCM Politehnica.

SCM Politehnica are deja patru handbalisti noi in lot fata de sezonul precedent. Portarul Mohsen Babasafari si jucatorii Bogdan Baican, Ramon Somlea si Robert Nastasie vor imbraca tricoul alb-violet din acest campionat. La capitolul plecari pot fi trecuti Alin Sania, care va juca la Buzau, Catalin Furak, cel care va evolua pentru echipa din Fagaras si Andrei Santeiu, care va evolua la Resita.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.