Festival pe biciclete, bulevarde inchise masinilor o jumatate de zi, la Timisoara

TIMISOARA. Se pregateste o noua editie a VpBFest, un festival dedicat iubitorilor mersului pe bicicleta.

Astfel, duminica, in 14 iulie, vor avea loc concursuri pentru biciclsti, cursuri de prim ajutor, concerte si lectura in aer liber, toate activitatile fiind programate sa aiba loc pe strada, intre pasajul Michelangelo si fantana arteziana de la intersectia strazii Corneliu Coposu cu Pestalozzi.

Pe bulevard vor fi amplasate mai multe corturi, iar reprezentantii asociatiilor si institutiilor care au raspuns prezent la invitatia Verde Pentru Biciclete vor organiza fel de fel de ateliere pentru biciclisti de toate varstele.

Mai exact, intre orele 14.20 si 16.30, timisorenii se vor putea bucura de un spectacol oferit de biciclistii care vor participa la concursul de viteza Criterium TM.

O ora mai tarziu oamenii vor putea participa la activitatile organizate la standurile Politiei si SMURD-ului, iar apoi jucatorii de la Politehnica Timisoara vor incinge un meci de tenis de picior cu cei prezenti. De asemenea, in zona va exista si o minibiblioteca, dar si ateliere de reciclare creativa sau lectura de povesti.

De la ora 19.00, pe bulevardul Corneliu Coposu va avea loc o sesiune de yoga in mijlocul strazii, iar de la ora 20.30 Alexandrul Stefanescu va sustine un concert in aer liber, la intrarea in pasajul Michelangelo.

Pe parcursul festivalului, traficul in zona va fi oprit. Astfel, duminica, in 14 iulie, mijloacele de transport in comun si masinile nu vor avea voie sa circule pe Parvan, prin Pasajul Michelangelo si pe bulevardul Corneliu Coposu intre orele 13.30 si 23.00.

Iata mai jos restrictiile de trafic din zona!

Traficul auto este restrictionat in zona manifestarii dupa cum urmeaza:
– Bd. Vasile Parvan (sectorul de la intersectia cu Bd. M. Viteazu pana inainte de intrarea in pasajul Michelangelo);
– traversarea prin pasajul Michelangelo;
– Bd. C. Coposu (pana inainte de fantana arteziana).

Traficul auto se desfasoara normal:
– in intersecția Mihai Viteazu cu Vasile Parvan
– pe deasupra pasajului Michelangelo;
– pe relatia Splaiul Nistrului – str. Pestalozzi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.