O fosta Capitala a Europeana a Culturii se promoveaza la Timisoara. Expozitie eveniment la Muzeul Banatului

TIMISOARA. Fotografii document din urma cu un secol, imagini din zilele noastre, dar si picturi realizate de artisti ardeleni, toate sunt expuse pentru o luna la Muzeul National al Banatului din Timisoara, in mansarda Bastionului Theresia.

CITESTE SI: Explozie de culoare si muzica traditionala la Festivalul Inimilor de la Timisoara. Foto si video 

Expozitia este una itineranta, apartine Muzeului National Brukenthal si prezinta fotografii si picturi grupate sub genericul „Sibiu 100”.

In mansarda B1 a Bastionului Theresia, timisorenii vor puitea vedea imagini ale unor strazi, piete sau cladiri simbol ale orasului de pe Cibin, fotografiate atat in zilele noastre, cat si in urma cu 100 de ani. Pozele din urma cu un secol au fost realizate de Emil Fischer, in timp ce fotografiile din zilele noastre ii apartin lui Adrian Luca, si au fost realizate in 2018.

Timisorenii pot sa vada multe imagini legate de Sibiu. Aceasta expozitie a fost realizata cu ocazia sarbatoririi celor 100 de anide la Marea Unire si a fost un tribut adus de Asociatia Bruckental von Studio si Muzeului National Bruckental orasului Sibiu… Putem spunem ca deschidem drumul catre o capitala cultuarala la Timisoara. Capitala Culturala pentru Sibiu a insemnat foarte mult, a ridicat mult niveluol de cultura si in acelasi timp ne-a ajutat sa ne promovam mai usor ideile… Ideea principala a expozitiei a fost aceea de arata cladirile care nu erau foarte bine studiate, in care Consiliul Dirigent si Marele Sfat National si-au desfasurat activitatea. Aceasta a fost ideea de baza. DE la aceasta am plecat si la a arata simbolurile Sibiului, si am chemat pictorii sa ne prezinte o perspectiva unica asupra orasului„, a declarat Adrian Luca, muzeograf la Muzeul National Bruckental din Sibiu.

Pe langa fotografiile expuse, timisorenii vor putea admira si operele de arta ale pictorilor sibieni Ilie Mitrea, Ioan Muntean, Andrei Popa si Catalin Precup.

Expozitia din Bastionul Theresia va fi deschisa pana in 4 august.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.