Ape umflate in Timis de viituri, hidrologii in alerta. Unde s-ar putea revarsa

TIMIS. Codul Rosu a trecut, nu insa si pericolul de inundatii. O spun hidrologii care stau de veghe si monitorizeaza indeaproape cresterile de debite de pe apele din bazinul hidrografic Bega.

CITESTE SI: Santier urias pentru largirea unei strazi din Timisoara. Se va circula pe 4 benzi si vor fi si piste de biciclete 

Ploile abundente din ultimele ore au provocat unde de viitura, astfel ca pe Bega si Poganis, apele sunt in crestere

Din cauza ploilor cazute ieri in bazinul superior al Begai si Poganis (la statia Poieni s-au inregistrat 73,4 l/mp, iar la statia Ohabita s-au inregistrat 72,3 l/mp), debitele cursurilor de apa din bazinele Bega si Poganis sunt in crestere prin propagare„, explica reprezentantii de la Apele Banat.

De asemenea, si pe raul Timis, incepand cu statia hidrometrica Brod pana in aval spre frontiera cu Serbia, cotele vor fi in crestere usoara din pricina propagarii undei de viitura, mai precizeaza reprezentantii ABAB.

In celelalte bazine hidrografice din Banat nu s-au inregistrat depasiri ale cotelor de aparare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.