Grindina, vant puternic si ploaie torentiala in Timis. Cod Portocaliu, ISU in alerta. Video

TIMISOARA. Avertizarea meteorologilor s-a confirmat din plin. Un vant puternic a adus nori amenintatori peste Timis. In estul judetului, in zona Fagetului a fost instituit chiar Cod Rosu, iar forte sporite ale Inspectoratului pentru Situatiide Urgenta au fost mobilizate pentru a monitoriza situatia.

La Bazosul Vechi, la Albina si la Cheveres a cazut grindina, iar intre Bacova si Sarbova s-au prabusit copaci pe carosabil, care au blocat traficul.

Pompierii au intervenit pentru degajarea drumului.

https://www.facebook.com/jiva.viorel/videos/2483061655048429/

La nivelul ISU a fost activata Grupa Operativa, iar populatia din zona Fagetului a fost avertizata printr-un mesaj RO-ALERT.

Ploi torentiale au cazut la Pietroasa, Curtea, Fardea, Margina, dar si in alte localitati din zona.

In zona Margina, vantul puternic si ploaia au dus la prabusirea unui copac si avarierea unei linii de curent, astfel ca sute de localnici au ramas fara alimentare cu energie electrica in Curtea, sat Nemesesti si satul Costeiu de Sus pentru aproape 2 ore, pana cand muncitorii ENEL au reusit sa faca reparatiile.

Meteorologii au emis un Cod Portocaliu de vreme rea pana la miezul noptii in Timis.

UPDATE: La Recas, vantul puternic a afectat petrecerea de Ruga. Stalpii de sustinere ai scenei au fost indoiti, iar copertina a cazut la baza scenei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.