Peste 300 de familii vor avea facturi mai mici la incalzire, in Timisoara

TIMISOARA. Doua noi contracte de finantare pentru reabilitarea termica a unor blocuri au fost semnate de Primaria Timisoara si ADR Vest.

CITESTE SI: Apar pe nesimtite si opresc furturile si scandalurile in mijloacele de transport din Timisoara. Calatorii, incantati de politstii in civil 

Este vorba despre o noua serie, de 9 blocuri, pentru a caror anvelopare au fost iscalite contractele de finantare cu o valoare de peste 8 milioane lei, dintre care 4,8 milioane sunt fonduri nerambursabile.

In cadrul primului proiect sunt cuprinse blocuri din zona Aradului – Torontalului, acesta avand o valoare de 3,7 milioane de lei. 146 de apartmente vor beneficia de aceste lucrari, iar durata de implementare a proiectului este de 17 luni.

Cel de-al doilea proiect vizeaza blocuri de pe strazile Stelelor, Aleea Cristalului si Take Ionescu, valoarea este de 4,2 milioane de lei, iar de pe urma acestuia vor beneficia 162 de familii. Durata de implementare a acestui proiect este de 18 luni.

Iata si lista completa a blocurilor ce vor fi reabilitate.

strada Stelelor nr. 6, bloc T20
Aleea Cristalului nr 1, Bloc 74, scara D
bulevardul Take Ionescu nr 11-13, Sc. A si B
strada Brandusei nr. 4
strada Brandusei nr. 11
Calea Torontalului nr.66, bl 119
strada Felix, nr.23, bl. 75, scara A si B
strada Linistei nr.17, bl. 92
Aleea Cascadei nr.1

Suntem la finalul acestui pachet de proiecte. Mai raman ultimele contracte ce urmeaza sa vina. Vreau sa spun ca suntem in acest pachet de finantare care cuprinde lucrari foarte complexe la nivelul blocurilor de locuinte, fie ca sunt cu 4,8 sau 10 etaje. Evident cu cat sunt mai multi locatari cheltuielile se impart si sunt mai rentabile investitiile. Dupa acest moment va urma o licitatie pentru proiectant si constructor. Speram sa ne vedem in curand si la urmatoarele contracte si sa intram si in zona de mobilitate„, a declarat Sorin Maxim, director general ADR Vest.

In total, in blocurile ce vor fi anvelopate sunt 308 apartamente. Investitiile vor duce la diminuarea consumului de energie pentru incalzirea locuintelor, reducerea de emisii de dioxid de carbon si imbunatatirea aspectului urbanistic.

Odata ce si ultimele doua contracte pentru reabilitarea termica a blocurilor vor fi semnate, se va ajunge la 74 de blocuri reabilitate, in care traiesc 3600 de familii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. ….asta ori nu stie ce vorbeste ori se crede interesant …”lucrari foarte complexe”???!!! …la o anvelopare?!

  2. Mi-am montat cap temostatat inteligent wifi pe calorifere si nu mai am treaba, mi-au scazut facturile cu 20% fata de anul trecut. Gasiti la area case inteligente, cine e curios, poate sa verifice.