Final de sezon regular pentru Timisoara 89ers. Victorie in derby-ul cu Resita Locomotives

TIMISOARA. Sezonul regular din Liga Nationala de fotbal american s-a inscheiat cu o partida spectaculoasa pentru Timisoara 89ers.

Timisorenii au inceput prost meciul cu rivalii din Resita, in fata carora pierdusera si intr-un amical inainte de startul campionatului. Carasenii au reusit cate un touchdown prin Nikolic si Lukic si se parea ca meciul merge catre acelasi deznodamant din meciul test. Gazdele de la 89ers l-au pierdut si pe Profir, care a parasit terenul cu o accidentare la clavicula.

Conducatorul de joc al Timisoarei, Charles Babb a fost cel care a dat semnalul revenirii. Mai intai a surprins apararea Resitei cu o cursa de aproximativ 80 de yarzi, dupa care i-a trimis o pasa lui Valentin Cocrean, iar acesta a intrat in endzone-ul oaspetilor, stabilind socrul pauzei, 6-12.

In partea a doua Timisoara a dominat cu autoritate intalnirea. Sfertul al treilea a inceput cu o noua reusita timisoreana, cea a lui Jeron Jones, care a si egalat situatia de pe tabela. Cum Resita nu a reusit sa obtina nimic la posesia ce a urmat, Timisoara a revenit cu ofensiva pe teren si a mai reusit un touchdown prin Valentin Cocrean, urmat de aceasta data si de conversia de 2 puncte semnata de Paul Fericean.
Pana la finalul intalnirii timisorenii au mai punctat de alte doua ori. Paul Fericean a reusit si el un touchdown, urmat de conversia de doua puncte a lui Jones, in timp ce Valentin Cocrean si-a completat evolutia perfecta cu un al treilea touchdown si s-a incheiat 34-12 in favoarea Timisoarei.

Noi de obicei incepem greu meciurile pentru ca este mai greu pentru baieti sa se obisnuiasca cu viteza de joc, cu adversarul si cu noile formatii pe care le-am pregatit, asta e ceva normal pentru noi. Dar in a doua parte am facut cateva ajustari, am inceput sa aruncam ceva mai bine si baietii au devenit din ce in ce mai increzatori in ceea ce fac si am reusit sa mai inscriem touchdown-uri in partea a doua. Am jucat exact cum mi-am dorit in partea a doua. Am blocat bine, receiver-ii au prins bine mingea, cei de pe posturile de runningback au alergat bine asta. In ciuda acelui fumble facut de mine, am cedat mingea doar de doua ori astazi. Le-am spus baietilor inainte de meci, daca nu le cedam mingea vom castiga meciul de azi„, a declarat la final Charles Babb, conducator de joc si coordonator al ofensivei pentru Timisoara 89ers.

Timisoara 89ers incheie astfel sezonul regular cu 3 victorii si o infrangere si ramane sa astepte meciurile din ultima etapa pentru a vedea unde va juca semifinala si impotriva cui. De cealalta parte, Resita Locomotives mai are de jucat un meci in aceasta prima parte a sezonului, acasa, peste doua saptamani, impotriva lui Cluj Crusaders.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.