Picturi celebre, reproduse de studentii de la Arte pe oua gigant, la Iulius Mall Timisoara

TIMISOARA. Opere de arta dupa picturi celebre ale lui Vincent van Gogh, Paul Cézanne, Edvard Munch si Giorgio de Chirico sunt accesibile publicului, la Iulius Mall Timisoara. Un spectacol de culoare, talent si arta ii intampina pe cei veniti la cumparaturi.

In apropierea Sarbatorilor Pascale, Iulius Mall a organizat o competitie inedita de pictura pe oua gigant. Saptamana trecuta, patru echipe formate din studentti de la secttia Pictura a Facultattii de Arte si Design a Universitatii de Vest Timisoara si-au lasat indemanarea si spiritul creativ sa faca spectacol.

Tinerii, sub coordonarea lector univ. Dr. Cristina Daju, au decorat patru oua gigant, pornind de la tema „picturi celebre”. Astfel, au fost realizate interpretari artistice dupa tablourile „O noapte instelata” a lui Vincent van Gogh, „Strigatul” lui Edvard Munch, „Mont Sainte-Victoire” semnat de Paul Cézanne si „Hector si Andromaca” de Giorgio de Chirico.

Studenttii au lucrat timp de trei zile pentru a definitiva lucrarile, iar creatiile pot fi admirate pana pe 30 aprilie, in zona Intersport.

Castigatoarea concursului de pictura a fost Echipa Vincent van Gogh, desemnata prin vot, pe Facebook-ul Iulius Mall. Cei trei membri ai echipei au fost premiati cu vouchere cadou care pot fi valorificate in Iulius Mall. Toti participantii au primit cadouri.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.