Cel mai colorat si mai parfumat festival al primaverii prinde contur la Timisoara. Se dezvaluie primele surprize la Timfloralis. Foto

TIMISOARA. Forfota mare in centrul Timisoarei, unde se munceste de zor la pregatirea surprizelor Timfloralis, cel mai asteptat festival al primaverii care isi deschide vineri portile.

CITESTE SI: Pornesc plimbarile gratuite cu Tramvaiul Iepurasului, la Timisoara. Pe ce linie va circula 

Festivalul florilor imbraca, la a cincea editie, Piata Victoriei, Piata Libertatii si Piata Unirii in… fericire. Formele artistice de structura florala sub tematica ,,Floral Happiness’’ vor ascunde samburi de zambete si aspiratii inalte, care sa inspire si sa provoace imaginatia privitorilor, la cel mai asteptat festival al primaverii de la Timisoara – Timfloralis.

Intre 19 si 21 aprilie, Timisoara va deveni locul de intalnire si de expunere a viziunilor artistilor locali si internationali. O imbinare si armonizare a culorilor vii, un mozaic cultural, voci puternice si multe alte surprize vor da farmec orasului.

Piata Victoriei gazduieste pe platoul din fata Operei proiectul “Pure Joy between Roses” al floristului olandez Dennis Kneepkens, o rama foto realizata de catre Iulia Rusciac si un foto corner executat de catre organizatia internationala Master Florist. La a 2-a participare la festival, Florin Jiboc si Alexandra Muresan prezinta proiectul “Tea Time” in dreapta intrarii pe strada Alba Iulia.

In fata Rectoratului UPT se va desfasura pentru al 2-lea an, examenul floristic sustinut de catre elevii scolii Filomenei Brisc. Irina Ivanescu si Bianca Negrea prezinta “Spring is in the Air”, o constructie florala care anunta venirea primaverii prin abstracta reproducere a unui cuib floral.

Fantana cu Pesti va purta amprenta aceleiasi Filomena Brisc fiind impodobita cu un nou design, dar cu aceiasi cantitate enorma de flori.

In Piata Libertatii vor capta atentia privitorilor proiectul floristului Ioachim Erema cu proiectul “Pasim pe aleea fericirii” si proiectele surpriza ale invitatilor din orasele infratite.

In zona de tranzitie, la iesirea de pe strada Alba Iulia, vizitatorii vor putea admira proiectul Alexandrei Luca, „Happiness is a butterfly (Fericirea este un fluture)” .

Nu vor lipsi work-shop-urile sustinute de Facultatea de Horticultura şi Silvicultura – USAMVBT, SC Horticultura SA. Tot in Piata Libertatii se vor desfasura si in acest an activitatile de comert floral.

In premiera, in aceasta editie, festivalul se extinde si in Piata Unirii. Inconjurata de frumusetea cladirilor din centrul istoric, fantana din Piata Unirii va fi impodobita de florista Ella Fodor printr-un concept captivant si inovativ. „Searching for Happiness (In cautarea fericirii)” este proiectul ce va putea fi admirat in fata Muzeului de Arta, o capodopera realizata de catre Alina Nagy Ghinea.

Casa de Cultura a Studentilor va avea in premiera un proiect de mari dimensiuni ce va putea fi admirat alaturi de alte creatii ale Biancai Negrea si ale Sorinei Wesolowski.

Alte elemente inedite ale acestei editii sunt proiectul statuilor vivante – „Check street art” al designerilor Hoca Virag Francisca, Simona Noroc in colaborare cu Bianca Negrea, si extinderea umbrelutelor de pe strada Alba Iulia.

Deschiderea din acest an a festivalului va fi marcata printr-un moment dinamic, reprezentat de o parada a Fanfarei Big Band, acompaniata de Zana Timfloralis si de un grup de dansatoare.

Programul pentru cele trei zile feerice din acest an al festivalului cuprinde numeroase demonstratii floristice ce se vor desfasura pe scena situata in Piata Victoriei, conform programului de mai jos.

Programul Timfloralis:

VINERI:
Piata Unirii:
16.00- Mini-Mini Reflex
16.30- Fanfara Big Band
Piata Victoriei:
17.00- Deschiderea oficiala a festivalului “Timfloralis”
17.20- Show floral Denis Kneepkens
18.00- “Dance with Franciska”
18.15-Show floral “Searching for happiness” Alina Nagy-Ghinea si Marius Schiell
19.00- Moment coregrafic Liceul de Artaa Ion Vidu
19.30- Timisoara, oras gradina
20.00 -Concert vocal simfonic, sustinut de Filarmonica Banatul, dirijor: Laurentiu Muntean, solisti: Narcisa Brumar, Mihaela Ispan, Bogdan Zahariea, Lucian Onita.

SAMBATA:
12.30- Program muzical –coregrafic -Incubatorul de arta
14.00- Demonstratie florala “Happy Inspiring” -Master Florist Teunis Veenema
14.40-Scoala de balet SuzanArt Dance
17.00-Scoala de dans Anne Dance Studio
17.30- Chromatick Voice- cantece despre flori
19.00- Show floral Simona Wesolowski- Zeita dacica Bendis, zeita Lunii, a padurilor, a farmecelor, a noptii.
19.40- Izabela Toth, Ana Maria Moldovan, Raluca Milin
20.00- Demonstratie florala – Master florist Ioachim Erema
21.00- Prezentare de moda Felix Ramiro

DUMINICA:
11.30- Palatul Copiilor
13.00-Scoala de dans si balet “The Dancers”
13.30- Scoala de balet Denisse
14.00- Demonstratie florala–Master Florist Teunis Veenema
18.00- Show floral Deniss Kneepkens
18.40-Poka Robert
19.00- Show floral Ella Fodor
19.50-Iguana Fitness dans
20.00- Cvartet Music
Biroul Organizare Evenimente

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.