Timisoara are viitor si in handbalul feminin. Trei cadete din oras reprezinta Romania in Muntenegru

TIMISOARA. Nationala de Cadete a Romaniei s-a reunit saptamana trecuta in Timisoara, si a sustinut mai multe antrenamente in oras, dar si in Dumbravita, in vederea pregatirii turneului international Jocurile Mediteraneene ce se disputa in orasul Budva/Muntenegru, in aceasta saptamana.

CITESTE SI: Aparatura de ultima generatie la Spitalul de Copii din Timisoara, pe bani europeni. Ce echipamente se cumpara pentru Urgente cu 1 milion si jumatate de euro 

Lotul national feminin de handbal are printre componente si trei jucatoare din Timisoara, extrem de talentate. Este vorba despre Vanessa Saszu – inter dreapta, Vanessa Predescu – extrema stanga, ambele de la HC Citu Timisoara si Noemi Mezei – pivot, de la LPS Banatul, toate pregatindu-se si la Centrul de Excelenta de la Ramnicu Valcea.

A 14-a editie a Campionatului Mediteraneean din Budva a inceput de luni, cu participarea a 8 echipe din Europa si Africa, repartizate in doua grupe. Romania le are adversare pe Egipt, Croatia si Turcia, iar in cealalta serie se intalnesc Italia, Franta, Tunisia si tara gazda, Muntenegru.

Romania a inceput perfect turneul, invingandTurcia cu 21-17, dupa un meci foarte bun facut pe partea defensiva, iar marti, tricolorele au trecut de Egipt cu 23-15. Si de aceasta data apararea a mers bine, dar si in atac s-au gasit solutii foarte utile care au facut diferenta, jucatoarele din Timisoara avand aportul lor la cele doua succese. Indiferent de rezultatul partidei cu Croatia, Romania se va califica in semifinalele competitiei.

Staff-ul nationalei de cadete a Romaniei (tricolore nascute in 2004-2005) este compus din Mirela Citu, antrenor principal, Simona Pasca, antrenor secund, Larisa Olteanu, antrenori portari, Claudiu Marasteanu, maseur si Ioan Baban, delegat.

De remarcat este faptul ca in cadrul competitiei de la Budva, romancele joaca la o categorie mai mare cu doi ani, rezultatele fiind exceptionale si din acest punct de vedere

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.