Aparatura de ultima generatie la Spitalul de Copii din Timisoara, pe bani europeni. Ce echipamente se cumpara pentru Urgente cu 1 milion si jumatate de euro

TIMISOARA. Veste buna pentru medicii si micii pacienti de la Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timisoara. 12 echipamente de ultima generatie vor fi cumparate pentru unitatea medicala, cu bani europeni.

CITESTE SI: Parcul ce va creste din dragoste, nu departe de Timisoara. Vor fi plantati copaci ai iubirii

Contractul de finantare a fost semnat marti la Primaria Timisoara de edilul Nicolae Robu si directorul ADR 5 Vest Sorin Maxim. Pentru Spitalul de Copii urmeaza sa fie achizitionate: un videolaringoscop, care este un sistem complet pentru intubatii dificile destinat Unitatii de Primiri Urgente, o masuta de resuscitare pentru nou nascuti, un ventilator neonatal, un RMN, un aparat mobil de radiologie, un pulsoximetru, analizatoare de markeri inflamatorii, biochimie si sediment urinar, un monitor portabil de respiratie, un carucior si o masuta mobila pentru medicamente.

Valoarea totala a investitiei este de 6.818.454,74 lei, din care finantare nerambursabila este de 6.672.295,44 lei.

Ne bucuram ca mai adaugam ceva la infrastructura pentru sanatate, domeniu care ne intereseaza in mod special. Am adaugat sume importante de la bugetul local si avem sume importante si pe fonduri europene si pe POR si pe cele de cooperare transfrontaliera„, a declarat primarul Nicolae Robui.

Pe bani europeni se finanteaza doar zona de ambulatoriu, nu zona de exterior. Cred ca aceasta zona de prim contact cu cetateanul este cea mai importanta. Aparatura moderna si tehnologia ce vor fi luate vor ajuta foarte mult procesul medical„, a declarat Sorin Maxim, director ADR Vest.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.