Explozia unui proiectil ce nu putea fi miscat din loc. A fost pazit o noapte-ntreaga si aruncat in aer. Video

O echipa de pirotehnisti a avut de-a face cu o actiune mai putin obisnuita. Daca, in general, atunci cand se gaseste munitie neexplodata, aceasta este ridicata si transportata in locuri special amenajate, unde este detonata in siguranta, acum situatia a fost diferita.

CITESTE SI: Cat pot fi de frumoase, sunt ca niste papusi. Copiii care duc mai departe traditiile de poveste din Banat 

Echipa pirotehnica din cadrul ISU Arad a fost chemata, dupa ce un apel la 112 anunta descoperirea unui proiectil pe un camp de langa Tarnova. Ajunsi la fata locului, pirotehnistii si-au dat seama ca situatia era critica.

Proiectilul exploziv perforant, de calibrul 100 mm, avea focosul desurubat si stricat, asa incat era extrem de periculos sa incerce sa-l ridice si sa-l transporte. Pirotehnistii au hotarat sa-l distruga chiar in locul in care a fost gasit. Dupa ce, peste noapte, a fost pazit de politisti, astazi el a fost atuncat in aer cu 1,8 kg de trotil.

Pirotehnistii au muncit mai bine de trei ore pentru ca totul sa se desfasoare in siguranta. Din fericire, locul exploziei era la o distanta apreciabila de cea mai apropiata localitate asa incat nu a fost nevoie de evacuarea unor gospodarii.

Momentul distrugerii proiectilului la Târnova.

Publicată de ISU ARAD pe Sâmbătă, 13 aprilie 2019

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.