Pe plaja, de Paste, in Antalya, direct de pe Aeroportul Timisoara

TIMISOARA. Cum ar fi sa va petreceti Pastele pe o plaja insorita? Acest lucru este posibil. Nu trebuie decat sa va urcati intr-un avion, direct de pe Aeroportul Timisoara.

Cursele charter spre insoritele plaje din Antalya (Turcia) vor porni chiar inaintea sarbatorilor pascale, in 27 aprilie.

Surprizele nu se opresc aici, in curand, vor porni si celelalte curse charter, spre alte destinatii de vara, de pe Aeroportul International „Traian Vuia” din Timisoara.

Iar daca tot ajungeti in Antalya, trebuie neaparat sa vizitati ”Kîzîl Kule” sau ”Turnul Rosu”. Situat in centrul orasului Alanya, Turnul Rosu a fost construit in anul 1226 de catre Sultanul Alaeddin Keykubat. Partea superioara a fost numita Turnul Rosu, deoarece caramizile folosite sunt rosii. Pentru a imbunatati durabilitatea turnului, in materialele de constructie s-a folosit albus de ou. Turnul a fost construit cu scopul de a proteja cetatea si portul impotriva atacurilor dinspre mare si a servit apoi in scopuri militare, timp de secole.

Mai puteti vizita cascada ”Duden”. Pe raul cu acelasi nume sunt doua cascade, una situata la aproximativ 10 km distanta de centrul orasului Antalya si a doua, varsarea raului de pe faleza in Marea Mediterana, de la o inaltime de peste 40 de metri.

O alta cascada care nu trebuie ratata este cascada „Manavgat”. Se afla la 3 km nord de districtul judetului cu acelasi nume, Manavgat. Desi inaltimea este redusa, este extinsa pe o suprafata mare si se varsa cu un flux ridicat. Departe de agitatia orasului, in mijlocul naturii, aveti posibilitatea de a manca peste prospat, de a face picnic sau croaziera de-a lungul raului pana la intalnirea lui cu marea.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.