Ziua in care baloanele albastre duc speranta mai departe la Timisoara

TIMISOARA. Natiunile Unite au declarat ziua de 2 aprilie ca fiind Ziua Internationala a Constientizarii Autismului, sarbatorita in fiecare an incepand din 2008, cu scopul cresterii nivelului de constientizare a publicului larg privind nevoile de suport ale persoanelor cu autism si ale familiilor lor, dar si a profesionistilor care se ocupa de ingrijirea persoanelor cu autism.

De atunci, in fiecare an, Fundatia „Pentru Voi” a desfasurat 8 campanii de constientizare „Light it up blue”, iluminand in albastru cladiri importante ale orasului. Alte 2 campanii au urmarit atragerea atentiei factorilor de decizie asupra problemelor reale si lipsa serviciilor speciale de care au nevoie persoanele cu autism si familiile lor.

Campania din acest an se desfasoara sub sloganul “O noua viziune pentru autism: dragoste neconditionata”, initiata de Autism Europe.

De asta data beneficiarii cu autism ai fundatiei vor fi sarbatoriti in comunitate, prin activitati de relaxare, plimbare cu vaporasul pe Bega, jocuri in aer liber, lansare de baloane albastre. Toti cei care vor participa la actiuni vor fi imbracati in albastru, culoarea simbol a acestei zile.

Ne alaturam campaniei initiate de Autism Europe sub sloganul: “O noua viziune pentru autism” si încurajam pe toata lumea sa faca un gest pentru autism, ca o modalitate de a-si arata sprijinul pentru o societate incluziva si care accepta diversitatea. Semnul este reprezentarea matematica a infinitului, care simbolizeaza neurodiversitatea, forta si unitatea. Persoanele cu autism si familiile lor au nevoie de respect, întelegere si sprijin din partea vecinilor, colegilor, a tuturor membrilor comunitatii. ” a declarat Laila Onu Director General al Fundatiei “Pentru Voi”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.