Au consumat 200 de milioane de calorii intr-un an. Angajatii din Timisoara si din judet sunt printre cei mai sportivi din tara, cu ajutorul lui 7card. Bonusul extrasalarial de care beneficiaza zeci de mii de oameni

TIMISOARA. Statistici fabuloase. Angajatii companiilor din Timisoara si din judet sunt printre cei mai sanatosi din tara. Acestia au facut anul trecut 370.000 de ore de miscare, echivalentul a 15.000 de zile, respectiv 42 de ani, consumand aproape 200 de milioane de calorii.

Activitatile sportive au fost diverse si au fost realizate cu sprijinul 7card, un bonus extrasalarial pe care companiile il ofera angajatilo. Timisenii au realizat 20% din activitatea sportiva prin reteaua 7 Card in 2018.

Beneficiarii 7card au la dispozitie, in Timis, 62 de centre sportive, ceea ce reprezinta aproximativ 10% din numarul total al retelei la finalul anului trecut.

Femeile sunt mai prezente in salile de sport decat barbatii (51% femei si 49% barbati).

Varsta medie a abonatului a fost anul trecut de 31 de ani, dar cele mai multe vizite in centrele sportive au fost inregistrate de cei de 26-27 de ani.

Cel mai tanar abonat a avut cinci ani, iar cel mai varstnic, 76 de ani.

Ne bucuram sa fim considerati o solutie, un beneficiu salarial larg acceptat, si cel mai mult suntem fericiti pentru ca observam ca din ce in ce mai multe companii aleg sa se implice si in ceea ce priveste sustinerea costului abonamentului. Sunt companii in care se acopera 10%, dar sunt si companii care acopera integral costul unui abonament 7card, observand si fiind constienti de avantajele pe care o viata activa si sportul le au asupra sanatatii angajatului, fericirii, productivitatii muncii acestuia. Deci, este pana la urma si o investitie, nu doar un cost pentru companii. Varietatea e un element important in oferta noastra. Oferim cam intreg spectrul activitatilor sportive. Proximitatea este iarasi un criteriu foarte important. In Timisoara avem contract cu aproximativ 70 de centre sportive, astfel incat angajatii gasesc in permanenta fie aproape de birou, fie aproape de casa, un loc in care sa practice activitatea sportiva preferata„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Andrei Cretu, unul dintre fondatorii 7card.

La nivelul oraselor din tara in care 7card este folosit, Timisul e pe locul al treilea ca numar de abonati, dupa Bucuresti. Un top cinci al companiilor cu cei mai multi abonati 7card arata ca acestia isi desfasoara activitatea in industrii precum automobile si componente, IT, telecomunicatii, servicii externalizate si retail. Abonatii 7card sunt in numar mare la Timisoara si pentru ca serviciile salilor din retea sunt de calitate.

Am vazut sali mari si asta e placut, bine echipate, cu aparatura foarte buna, a unor producatori americani. Vad ca asta se poarta in Timisoara, cu instructori de fitness bine pregatiti. Ce mi-a placut si mi-a povestit un proprietar, care are 3 sali in Timisoara, ca instructorii de fitness ofera asistenta tuturor abonatilor si nu trebuie neaparat sa cumpere personal trainer, pur si simplu ofera asistenta gratuita, si asta e bine pentru ca ajuta la educarea clientilor… In primul rand, se face fitness si aerobic, asta ramane in pondere mare, undeva probabil pe la 60-70%, cycling, pilates si alte activitati de aerobic, dar si squash-ul, dintre sporturile mai putin cunoscute prin alte orase, squasul a prins foarte bine in Timisoara„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Catalin Ivascu, co-proprietar al 7Card.

Fondatorii 7card spera ca si mai multe companii sa apeleze la asemenea abonamente pentru angajatii lor.

Pe viitor vrem sa tinem aproape de piata din Timisoara, sa ne consolidam pozitia din punct de vedere al retelei, si sa incurajam, atat cat tine de noi, cat de mult posibil adoptarea unui astfel de beneficiu in companiile din Timisoara. Vrem sa fim considerati partenerii de incredere atunci cand o companie decide sa faca ceva pentru angajati din acest punct de vedere„, spune Andrei Cretu, co-proprietar 7card.

7card este un abonament unic la o retea de peste 700 de centre sportive, aproximativ 70% din totalitatea centrelor sportive si de relaxare din Romania. Abonamentul este oferit ca beneficiu extrasalarial angajatilor din peste 1.600 de companii si pe parcursul anului 2018 a fost folosit de peste 70.000 de angajati.

Compania Benefit Seven, infiintata in 2011 de catre Andrei Cretu, Iulian Circiumaru si Catalin Ivascu, a introdus in Romania conceptul de abonamente unice cu acces concomitent la mai multe sali de sport si wellness. In cei sapte ani de activitate, 7card s-a extins rapid, ajungand in prezent la un numar de peste 700 de sali in intreaga tara si la un numar total de peste 45.000 de utilizatori. In 2018 compania ajuns la o cifra de afaceri de sapte milioane euro, in crestere cu 50% fata de anul anterior.

 

In februarie 2016, Sodexo, lider mondial in Servicii pentru Calitatea Vietii – beneficii extra-salariale pentru angajati (tichete de masa, tichete cadou, tichete de vacanta, tichete pentru cresa), programe de incentivare, beneficii publice, servicii de alimentatie/catering, managementul facilitatilor, a preluat 20% din actiunile Benefit Seven, urmand ca in 2019 sa devina actionari majoritari.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.