Cardul european de asigurat are valabilitate mai mare. Anuntul CJAS Timis

TIMISOARA. Anunt important de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis. S-a modificat valabilitatea cardului european de asigurat.

CITESTE SI: Situatie critica la Inspectoratul Scolar Timis dupa ce Nicolae Robu a taiat cablurile de internet: ‘Am pierdut legaturile securizate cu Ministerul Educatiei si cu scolile, in perioada de simulare de Bacalaureat’ 

Astfel, prin modificarea si completarea Legii 95/2006, privind reforma in domeniul sanatatii, se precizeaza ca „Perioada de valabilitate a cardului european este de 2 ani de la data emiterii“. Va reamintim ca, pana la aceasta modificare, valabilitatea instrumentului respectiv era de un an de la emitere.

Cardul European se elibereaza la solicitarea asiguratilor si este gratuit.

Pentru ca o persoana sa beneficieze de cardul european de asigurat este nevoie, in primul rand ca persoana care solicita acest document, sa aiba calitatea de asigurat. Daca aceasta conditie este indeplinita, se completeaza o cerere tip, cu datele de identificare ale asiguratului, la care se anexeaza o copie dupa buletin/cartea de identitate. In cazul copiilor care nu au 14 ani, parintii trebuie sa ataseze si o copie dupa certifcatul de nastere”, a declarat Presedintele-Director General CJAS Timis, Victor Dumitrascu.

De la inceputul anului au fost inregistrare la CJAS Timis un numar de 2520 de astfel de cereri.

Cardul european de asigurat este documentul care confera titularului asigurat dreptul la prestatii medicale necesare in cadrul unei sederi temporare intr-un stat membru al Uniunii Europene. Acest document se elibereaza la cererea persoanei asigurate, pentru deplasari scurte in afara granitelor Romaniei si este valabil numai pe teritoriul statelor membre UE. Cardul european de asigurat nu este obligatoriu, iar trecerea frontierei nu este conditionata de prezentarea acestuia. Cardul european de asigurat confera dreptul de a beneficia de asistenta medicala necesara in cursul unei sederi temporare intr-un stat membru al UE, dar nu acopera situatia in care asiguratul se deplaseaza intr-un stat membru UE in scopul de a beneficia de tratament medical pentru afectiuni preexistente deplasarii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Mr dr Popescu Mihai Claudiu poate ii explica soției învățătoare cum petrece el timpul prin București