‘Primul zambet’ pe buzele a 100 de mamici internate la Maternitatea Bega din Timisoara

TIMISOARA. Cadouri pentru mamici, la Timisoara. 100 de pachete pentru nou nascuti au fost impartite la Maternitatea Bega.

Un amplu proiect derulat de Salvati Copiii vine in sprijinul proaspetelor mamici din peste 30 de maternitati din tara a ajuns si la Timisoara.

Primul zambet” este campania prin intermediul careia organizatia vine in sprijinul parintilor din comunitati vulnerabile, oferindu-le pachete cu ajutorul carora sa poate avea grija de nou nascuti, in primele luni de viata.

Astfel, cei de la Salvati Copiii au impartit mamicilor internate la Maternitate Bega cutii care contin hainute, produse de igiena si ingrijire, scutece si brosuri cu informatii utile pentru parinti.

„Pachetele pe care le-am facut au fost gandite pentru a fi mai utile pentru primii pasi. Avem o trusa de inceput de viata. Salvati Copiii a facut acest pas anul trecut si il va continua si anul acesta. Sunt carti pentru alaptare, un mic ghid pentru ingrijire, pentru ca din pacate, ministerul n-a informat suficient de bine mamele si gravidele, astfel incat am ajuns la un numar major de copii pe care ii pierdem in primii ani de viata. Mamele trebuie sa stie ca au in Salvati Copiii un partener, iar alaturi de noi se afla si reprezentantii maternitatilor”, a spus medicul Mihai Gafencu, presedintele Organizatiei Salvati Copiii.

Mamicile s-au aratat incantate de aceste daruri.

„Ne ajuta mult ca primim pachetele acestea. Sunt binevenite intotdeauna”, a spus una dintre mamicile care a primit „Primul Zambet”.

„Stiu ca pana acum nu se primeau. Ne bucuram ca noi le primim, pentru ca ne ajuta, mai ales la inceput”, a adaugat o alta mamica.

Prin campania Primul Zambet, reprezentantii Salvati Copiii promoveaza ideea de Baby Box (n.r. – cutia copilului), un concept finlandez ale carui rezultate in scaderea mortalitatii infantile sunt remarcabile.

Aceasta campanie a fost gandita a fi inceputul unei bune practici in Romania, care sa ajute mamele in nou lor rol si sa le ofere informatii utile legate de importanta controalelor medicale si a ingrijirii corecte a celor mici. La Timisoara, Salvati Copiii vrea sa continue acest demers prin extinderea campaniei si prin dotarea maternitatilor cu aparatura necesara salvarii nou nascutilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.