Schimbari in planurile complexelor sportive de cartier ce vor fi ridicate la Timisoara. Stadionul din Calea Buziasului, prioritate 0. Video

TIMISOARA. Planurile pe hartie pentru complexele sportive din Calea Buziasului si Calea Lipovei sunt din ce in ce mai aproape de finalizare, iar cel de-al doilea va suferi mici modificari.

CITESTE SI: Au facut prapad in randul soferilor la Timisoara si in judet. Peste 900, amendati. Conducator auto descoperit aproape in coma alcoolica

Primarul Nicolae Robu anunta ca a avut o intalnire cu proiectantii complexului ce urmeaza sa fie ridicat la intersectia strazilor Verde si Silistra, iar proiectul va fi modificat. Pe langa cele doua bazine de inot, unul acoperit si unul descoperit, terenuri de tenis, unul pentru baschet, handbal si minifotbal, un turn de catarat si o sala multifunctionala va fi realizata o noua amenajare, despre care insa nu vrea sa faca dezvaluiri.

Va iesi ceva foarte frumos. Sper saptamana viitoare sa ne predea documentatia sa putem da drumul cat mai repede la licitatie. Ma adresez cetatenilor din Calea Lipovei si Aradului chiar. Vom face acest complex si ce va fi acolo va fi mult peste ce am promis. Nu cred ca exista in Romania, in vreun cartier din vreun oras ceva comparabil cu ce facem noi in Calea Lipovei. Nu va pot dezvalui acum ce va fi in plus, ci va spun doar ca nu se gaseste in Romania asa ceva„, a declarat Nicolae Robu.

CITESTE SI: Copii, poftiti la bordul unui vaporas si in tramvaiul turistic, in Saptamana Altfel, la Timisoara! Surpriza STPT 

Si la complexul din Calea Buziasului totul este la nivel de planuri, insa aici s-au si stabilit prioritatile.

Am discutat si pe proiectul Calea Buziasului. Acolo tin foarte mult la stadion si vreau sa fie omologabil pentru meciuri de cel mai inalt nivel. Vreau sa il facem pentru categoria a 4-a si am cam convenit cu proiectantii cum sa se intample lucrurile in final. Vom pune in prim plan stadionul. Va voi informa mai detaliat dupa ce ei mai vorbim cu un material. Si scoatem la licitatie si stadionul. Il facem pe banii nostri„, a declarat primarul Nicolae Robu.

In zonele Lipovei si Buziasului urmeaza sa fie ridicate doua baze sportive care vor cuprinde bazine de inot acoperite si in aer liber, terenuri de tenis, turnuri de catarat, dar si o sala multifunctionala pentru sport. In plus, in zona Buziasului urmeaza sa fie construit si un stadion, care in prima faza va avea 5000 de locuri.

Numai cel din Lipovei este estimat la 20 de milioane de lei.

Cel de-al treilea complex, din Calea Sagului, va fi unul mai mic, intrucat terenul disponibil are dimensiuni mai reduse. Aici vor fi construite un bazin de inot si un teren multifunctional, spatii verzi si locuri de joaca.

VIDEO: George Stefanita

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Timisoara are nevoie de stadion de 10-15000 de locuri !!!! bani aruncati in vant,ori faci unu’ de 50-60000 clasa elitte,ori nu mai faci nimic,esti imbecil !? ori e oras european ,ori nu mai e oras european,NU ne juli mandria,Pacala !

    • Băi PĂCALĂ un stadion de de 50- 60 de mii de locuri costă 150 milioane euro, după ce că esti calic ești și mândru 😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Dacă vrei așa proiecte mărețe le poate înfăptui sluga lui ALI BABA DE TELEORMANKISTAN, PĂCĂLICIUL DOBRA dar în altă viață, 🤣🤣🤣
      pentru noi este îndeajuns să poată juca Sarcens Timișoara rugby și fotbal Ripensia, iar voi pe Paltinisanu faceți o stână și puneti-l pe Dobra baci 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  2. La interesul pt. fotbal din acest moment,5mii(adica prima latura ce se va construi)este arhisuficient.Acs,Asu sunt sigur in liga a3a din vara si acum nu au mai mult de 4-5 sute de oameni /meci(atentie in liga a2a),de Ripi nici nu mai amintesc fiindca e jenant.Deci multi ani de acum inainte acest stadion va fi mai mult decat ideal pt Acs(daca va mai exista)si Ripi,fiindca Asu dupa ce a scos prin psd pe Acs cu japca de pe DP nu stiu daca-si va putea permite sa joace in Buziasului.In iarna n-au permis ca Acs si ripi sa joace meci amical pe un teren sintetic construit de FRF,nimic nu se uita.

  3. @😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣,bai KK-tule,in Lipovei ”se constrieste” de vreo 4-5 ani,NIMIC,cu harneli de’astea de campanie lesinata sa o 5ugi tu,manglitorule !sa ma pis pe pesedeu’ tau si draknea si toti comunistii,sunt liberal dar nu sunt prost,sconcs de tastatura,care esti tu sconcs !

  4. De 7 ani auzim promisiuni, apoi se fac studii (pe banii nostri), planuri (alti bani), apoi se schimba planul, si tot asa. E usor de dat din gura. Pe zi ce trece tot mai putini cred in balivernele astea. Mai vorbim la alegeri.

  5. Care echipa din Timisoara va juca pe acest stadion? Pentru rugbi nu este bun (vezi capetele), handbalul in 11 nu se mai joaca de 60 de ani! Ramane fotbalul.
    Avem 3 echipe de mana 1+x= ? in care x=1, 2. Meciuri de cel mai inalt nivel?
    OK si succes!
    (apropo, acum XX ani pe terenul fostului Guban a existat un teren de fotbal unde s-au jucat meciuri „judetene”)