Castigatorii Cupei Romaniei primiti in Consiliul Local. Handbalistii au prezentat trofeul adus la Timisoara dupa 33 de ani. Foto

TIMISOARA. Handbalistii care au intrat in teren si au luptat pentru Cupa Romaniei la Focsani, dar si colegii lor care au lipsit din cauza accidentarilor au prezentat trofeul care ajunge la Timisoara dupa mai bine de 3 decenii in sedinta de Consiliu Local.

CITESTE SI: Doua concursuri inedite, organizate de Primaria Timisoara, cu premii in bani pentru timisorenii talentanti

Intregul lot al SCM Politehnica Timisoara, atat cel de jucatori, cat si cel administrativ, a fost primit cu entuziasm in sala de Consiliu a Primariei Timisoara. Castigatorii Cupei Romaniei nu au venit cu mana goala.

Ei au daruit fiecarui consilier in parte cate un tricou cu imaginea din seara triumfului de la Focsani, in timp ce primarul Nicolae Robu a primit o diploma si o medalie originala din partea echipei.

Incepem cu onorarea echipei noastre de handbal care a reusit sa castige Cupa Romaniei, performanta greu de obtinut. Argument e fapt ca de 33 de ani nu s-a mai reusit o asemenea performanta la Timisoara. Vreau sa ii felicit în numele timisorenilor pentru calitatea sportiva pe care au dovedit-o, pentru capacitaea de a face performanta. Mai adaug ceva, pentru caracterul aratat. Sunt oameni model, nu doar sportivi model si va rog sa-i aplaudam. Sunt suficiente cateva cuvinte tari si am folisit cuvinte tari pentru a-i elogia pentru ca realmente au facut cinste orasului nostru, s-a intamplat perioada nu e deloc propice pentru sustinerea performanetei. Acum putini ani, si echipa de handbal au ajuns in prag desfiintare cand Curtea de Conturi a considerat ca finantarea alocata de Consiliul Local Timisoara n-ar fi în regula si s-a oprit finantarea. Atunci s-a produs o reorganizare pentru toate sporturile, e produsa organizarea în aceasta formula. Am creat Sport Club Municipiul Timisoara si iata ca de la un moment de disperare efectiv, chiar se prefigura o retrogradare, am ajuns sa castigam Cupa Romaniei. Felicitari tuturor, de la cei care in teren au asudat si au pregatit performanta, au obtinut-o în meciuri, continuand cu cei care i-au pregatit si toti cei care au pus umarul. Va invit aici sa ridicati Cupa si în fata noastra si celor care ne urmaresc live„, a spus primarul Nicolae Robu inaintea sedintei.

CITESTE SI: Zoaie si gunoaie. Imaginea dezolanta din mijloacele de transport din Timisoara, la sfarsit de program

Handbalistii timisoreni au ajuns la Timisoara la aproape 24 de ore de la castigarea trofeului si au avut parte de zile libere pentru a se odihni dupa acest triumf.

Aseara am venit cu totii de la Focsani. Nu am vrut sa vorbesc de bani in aceasta perioada. S-au vehiculat in spatiul public cateva lucruri neadevarate. Noi nu am vorbit despre bani niciodata si rezultatele sportive nu au intarziat sa apara. In acest an stam foarte bine, baietii de la handbal au promis ca daca lucrurile merg bine, si merg bine financiar la inceputul acestui an, peste asteptarile noastre, vor lupta si pentru titlul de campioana. E un an exceptional pentru sportul timisorean” a declarat presedintele SCM Timisoara, Radu Toanca.

SCM Politehnica Timisoara a castigat Cupa Romaniei la handbal masculin dupa ce a ajuns pentru al doilea an consecutiv in ultimul act al intrecerii knock-out. Timisorenii au trecut cu 31-27 de Steaua, in finala jucata duminica la Focsani.

Timisorenii vor putea vedea trofeul Cupei miercuri, la sala Constantin Jude, cand handbalistii timisoreni vor da piept cu CSM Fagaras, ocupanta locului 11 in clasament, intr-un meci care conteaza pentru runda cu numarul 22 in Liga Nationala. Partida este programata de la ora 19.45. In campionat banatenii sunt pe locul 7, cu 37 de puncte, la 4 lungimi de echipa pe care a invins-o in finala Cupei, Steaua.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.