Presiune inainte de ultimul act. Poli Timisoara va fi arbitrata in finala Cupei cu Steaua de un bucurestean care a mai dezavantajat trupa viola

TIMISOARA. Echipa fanion de handbal a Banatului, SCM Poli Timisoara isi doreste cu ardoare Cupa Romaniei, trofeu pe care l-a castigat in 1986 dupa o finala cu Dinamo. Astazi, de la 17.30, gruparea viola vrea sa scrie istorie in ultimul act, contra altei formatii din capitala, Steaua. Meciul nu va incepe insa sub cele mai bune auspicii.

CITESTE SI: Se fac angajari la Primaria Timisoara. Sunt o multime de posturi. Ce se cauta 

In primul rand a fost scandal mare, ieri la Focsani, inaintea partidei dintre Steaua si Dinamo. Sute de suporteri s-au batut, si s-au efectuat zeci de retinuri din randul fanilor. Nici pana acum nu este clar de ce o sala necorespunzatoare unui turneul Final 4 a fost aleasa pentru o competitie atat de importanta, iar in plus multa lume isi face probleme din cauza sigurantei, deoarece fanii Stelei par pusi pe incidente si la finala mare.

In al doilea rand, Federatia a mai gresit o data, pe langa alegerea Focsaniului ca si gazda, a ales o brigada de arbitrii contestata de gruparea banateana, cu atat mai mult cu cat unul dintre „fluierasi” este din Bucuresti… Asadar, finala va fi arbitrata de Bogdan Stark din Bucuresti si Romeo Stefan din Prahova, adica cei doi arbitri care au arbitrat si finala de anul trecut. Atunci Poli a pierdut la mare lupta la Constanta, cu Dobrogea Sud, insa toata lumea a vazut ca in unele momente importante cei doi au dezavantajat clar echipa din Timisoara.

CITESTE SI: Spectacolul Cetatii se intoarce. Se reia schimbul de garda in Piata Unirii din Timisoara

Asadar sunt doua mari semne de intrebare inaintea finalei, siguranta disputarii ultimului act si delegarea celor doi arbitri. Daca din nou, bunul mers al finalei va fi afectat de cele doua situatii, Federatia Romana de Handbal va trebui sa raspunda public, asa cum trebuie sa raspunda si pentru ceea ce s-a intamplat ieri.

Revenind strict la meci, violetii sunt pregatiti sa scrie istorie, si vor juca a cincea finala din „era moderna”, au pierdut trei, cu Minaur, Dinamo si Constanta, si au castigat una, cu Dinamo in 1986.

Ramanem cu picioarele pe pamant, ne studiem urmatoarea adversara si incercam pe cat posibil sa vedem daca in finala ii putem folosi pe Orbovic si pe Sania. Ar fi nevoie macar puțin, pentru ca s-au intrebuintat serios cativa jucatori care au fost in teren 60 de minute sau aproape. Partea buna mai e ca am jucat prima semifinala si avem, teoretic un avantaj de vreo trei ore pentru a ne recupera mai bine. Am repetat un rezultat mare pentru handbalul din Timisoara, iar acum vom lupta la fel cum am facut-o si anul trecut la Constanta. Vrem sa aducem trofeul la Timisoara indiferent de conditii”, a spus antrenorul Pero Milosevic inainte de finala.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.