Si-au dat mana pentru educatia copiilor din Timisoara. Aquapic in parteneriat cu Stiintescu

TIMISOARA. Un nou parteneriat pentru educatie a luat nastere la Timisoara. Centrul experimental Aquapic si Fondul Stiintescu si-au dat mana pentru o educatie mai solida a tinerilor din Timisoara.

Centrul experimental pentru copii Aquapic, din cadrul fostei Uzine de apa Industriala a Timisoarei, este anul acesta partener in programul Stiintescu, de finantare a proiectelor educative pentru copii si tineri, gestionat de Fundatia Comunitara Timisoara. Centrul Aquapic pune la dispozitia initiatorilor de proiecte Stiintescu un spatiu inedit pentru activitatile cu copiii in aer liber, precum si un mini-laborator pentru experimente, unde cei mici au ocazia de a testa apa de la robinet.

Intiatorii de proiecte Stiintescu care doresc o colaborare cu Aquapic in cadrul proiectelor propuse sunt rugati sa ne contacteze prin e-mail, pe adresa [email protected] sau telefonic, la numarul 0256201370, Aquatim – Birou Comunicare si relatii publice.

Fondul Stiintescu finanteaza proiecte educative din domeniile stiinta, tehnologie, inginerie, arte digitale si matematica, cu scopul de a cultiva pasiunea copiilor si tinerilor pentru acestea, intr-un mod distractiv si util. Programul este deschis organizatiilor non-guvernamentale si grupurilor de initiativa, formate din practicieni profesori, invatatori si/sau parinti etc, iar detalii privind calendarul, inscrierea si conditiile de participare la stiintescu Timisoara se gasesc pe site-ul dedicat: https://timisoara.stiintescu.ro.

Centrul Aquapic a fost realizat in anul 2017 de Aquatim, Fundatia Aquademica si Asociatia Urban Survey, cu sprijinul ING Bank România. Centrul este deschis in perioada aprilie-octombrie, activitatile sunt gratuite si se recomanda grupurilor de copii cu varste intre 5 si 16 ani, insotite de cadre didactice, copii dornici sa invete despre apa si mediu, prin joc si experiment. Adresa centrului este strada Frederic Mistral nr. 1, accesul cu transportul public se face cu tramvaiele 1 si 2 (statia Lalelelor) sau vaporasul (statia Mihai Viteazul).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.