Zi plina pentru pompierii caraseni. Gospodarii in flacari, miristi incendiate si transport de orez in pericol. Foto

Pentru pompierii caraseni astazi a fost o zi plina. Încă de dimineata au fost chemati sa intervina pentru a stinge flacarile  aprinse in joaca de cativa copii si care au cuprins anexa unei case.

A urmat un sir de sase incendii de vegetatie, din care doua in zona Nermet-Carasova si cate unul pe raza localitatilor Resita, Apadia, Soceni si Lupac. Au intervenit fortele Detasamentului de Pompieri Resita.

Pompierii din Caransebes au avut si ei parte de actiune. Au fost chemati sa stinga acoperisul unei case. Au intervenit cu trei echipaje, in conditiile in care vantul sufla cu putere – a fost cod galben, iar flacarile amenintau sa se extinda.  Incendii de vegetatie au fost si in imprejurimile Caransebesului. Pompierii au intervenit pentru a stinge două focare, unul in apropierea Uzinei de Apa si unul in apropierea gării.

“ Pentru stingerea unor incendii de vegetație au intervenit si fortele Sectiei de Pompieri Moldova Noua – pe raza orasului Moldova Noua si fortele Garzii de Interventie Bozovici, pe raza localitatii Sopotul Nou, unde a fost afectata o suprafata de aproximativ 7 ha.”, conform reprezentantilor ISU Caras Severin.

Echipajul Punctului de Lucru Baile Herculane a fost solicitat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit pe E 70, pe centura Domasnei, la un autotren care transporta in jur de 23 t orez. Incendiul s-a produs la capul tractor care a fost distrus in proportie de aproximativ 40%, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric. Din fericire, nici acest incendiu nu s-a soldat cu victime, iar pompierii militari au reusit sa stinga incendiul inainte sa cuprinda remorca si incarcatura.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.