Excursii cu ghid prin Statia de tratare a apei de la Timisoara, in ziua portilor deschise. Hai sa vezi traseul apei pana la robinetul de acasa

TIMISOARA. Aquatim continua traditia si in acest an, printr-un nou eveniment Ziua Portilor Deschise, organizat chiar de Ziua Mondiala a Apei, in 22 martie, intre orele 9-13, la Statia de Tratare a Apei Bega.

In 2019, campania internationala dedicata apei se desfasoara sub motto-ul „Apa pentru toti/Oricine sunteti, oriunde va aflati, apa este dreptul vostru!”.

In 22 martie, Aquatim, prin personalul Statiei de Tratare a Apei Bega, este, ca intotdeauna, pregatit pentru vizitatorii mai mici (copii peste 14 ani) sau mai mari, care vor beneficia in aceasta zi speciala dedicata apei, de un tur ghidat, cu personal de specialitate – aquaghizi, tur care dureaza aproximativ 45 de minute si cuprinde cele mai importante obiective ale Statiei Bega. Si de data aceasta, plecarile se vor face la fiecare 15 minute, de la intrarea principala.

Pe langa traseul tehnologic, vizitatorii vor parcurge si „traseul artistic”, putand admira si lucrarile de arta stradala realizate de artisti internationali, pe cladirile Statiei, in cadrul festivalului Fisart.

Grupurile organizate (in special cele de la scoli) sunt rugate sa se programeze din timp, la telefon (0256 201 370) sau prin e-mail, [email protected], cu precizarea detaliilor complete: ora dorita, numarul de persoane din grup si datele de contact ale insotitorilor.

La statia de tratare Bega se poate ajunge cu mai multe mijloace de transport public: tramvaiele 1 si 2 (statia str. Iosif Vulcan/Parcul Uzinei) si expresul 8 (statia Uzina de apa).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.