Absolventii de clasa a VIII-a si a XII-a intra in febra examenelor. Calendarul simularilor pentru Evaluare Nationala si Bacalaureat

A ramas mai putin de jumatate de an pana cand elevii de clasa a VIII-a si cei de clasa a XII-a vor avea de sustinut Evaluarea Nationala, respectiv Bacalaureatul. Pana la aceste examene insa, scolarii isi vor putea testa cunostintele si in cadrul simularilor organizate de Ministerul Educatiei.

CITESTE SI: Oameni in strada, la Timisoara. ‘Suntem alaturi de magistrati, impotriva talharilor care supun Justitia prin ordonante’ 

Primii care intra in focul examenelor sunt elevii de clasa a VIII-a, care in 11 martie au programata simularea la limba si literatura romana, in timp ce rezultatele simularilor vor fi afisate o saptamana mai tarziu. Iata calendarul complet:

11 martie – Limba si literatura romana(proba scrisa)
12 martie – matematica (proba scrisa)
13 martie – limba si literatura materna(proba scrisa)
22 martie – Afisarea rezultatelor

Ca noutate fata de anii trecuti, la simularile din acest an vor participa si elevii claselor a VII-a.

Simularile pentru examenul de Bacalaureat vor incepe in 18 martie, tot cu proba de limba si literatura romana, iar rezultatele testarii vor fi afisate o saptamana mai tarziu. Iata calendarul complet:

18 martie – Proba scrisa limba si literatura romana(proba scrisa)
19 martie – Limba si literatura materna(proba scrisa)
20 martie – proba obligatorie a profilului(proba scrisa)
21 martie – proba la alegere a profilului si specializarii(proba scrisa)
29 martie – afisarea rezultatelor

La solicitarea scrisa a elevului sau a parintelui/tutorelui, notele obtinute la simularile nationale pot fi trecute in catalog.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.