ACS Poli si Ripensia Timisoara, meciuri importante pe teren propriu

TIMISOARA. Etapa a 23-a este foarte importanta pentru echipele timisorene, obligate sa obtina puncte pentru a pera la salvarea de la retrogradare. ACS Poli si Ripi joaca sambata, in timp ce ASU Politehnica va evolua luni la Cluj.

CITESTE SI: Accident de tren langa Timisoara. Copil ranit 

Primii intra in arena jucatorii violeti de la ACS, pe stadionul Electrica. Cele trei puncte obtinute cu Ripensia UVT le-a redat increderea jucatorilor. Antrenorul Valeriu Rachita se gandeste doar la cele 3 puncte. „Dupa prima etapa, peste care am trecut cu brio, urmeaza un alt meci extrem de important acasa cu Luceafarul Oradea, echipa ce este in a doua jumatate a clasamentului. Gandul nostru este numai de a castiga acest meci si a obtine cele trei puncte. Asteptam suporterii in numar cat mai mare la stadion pentru ca avem nevoie de ajutorul lor”. Vivi Rachita a vorbit si despre mentalitatea pe care intreg lotul trebuie sa o aiba: „Pana nu vom fi deasupra liniei rosii, toti vom fi suparati pentru ca atunci cand te uiti in clasament si vezi Poli Timisoara sub linie nu iti mai arde nici de mancare, mai ales de somn. I-am constientizat pe jucatori ca nu mai conteaza altceva in afara de a ajunge deasupra liniei”, a spus tehnicianul.

CITESTE SI: Va fi plin de inspectori in curtile scolilor si gradinitelor din Timisoara si din judet. Ordin de la Prefectura 

Rachita nu se poate baza pe jocul programat la ora 11 pe doi jucatori contra Luceafarului. Rogoveanu este inca in perioada de recuperare dupa usoara accidentare, iar Sorel Chemin este in continuare suspendat.

Duelul numelor mari

De la ora 14, dar pe marele oval, Dan Paltinisanu, Ripensia, aflata din nou in criza de puncte cauta primele puncte oficiale din 2019 contra formatiei UTA Batrana Doamna. Sunt doua nume cu greutate ale fotbalului romanesc, care traiesc insa din trecutul glorios, pentru ca prezentul este palid.

Inaintea duelului cu „Batrana Doamna”, capitanul Ripensiei, Calin Toma, a fost cel care a prefatat confruntarea: „Ne asteapta o partida importanta. Va fi foarte dificil pentru noi, prin prisma faptului ca venim dupa o infrangere cu ACS Poli. A fost un meci pierdut intr-un derbi local, un meci pierdut pe nedrept, dupa parerea mea. Speram sa ne revenim din punct de vedere moral, sa facem o partida buna cu UTA si sa obtinem cele trei puncte. UTA a avut dintotdeauna echipa buna, indiferent de faptul ca a avut jucatori cu experienta sau ca s-a bazat mai mult pe juniori. Stim cu totii ca are un centru de juniori foarte bun, care, an de an, se lupta pentru a castiga titluri nationale. Acum, UTA s-a intarit si cu numerosi jucatori cu o vasta experienta in Liga I. Dar si noi am adus jucatori de valoare. Speram, cum am mai spus, sa obtinem toate punctele din acest duel. Ii asteptam pe suporteri sa vina in numar cat mai mare la stadion, pentru ca avem nevoie de sprijinul lor”.

CITESTE SI: Zeci de procurori in strada la Timisoara. Protest in aplauzele trecatorilor. Foto 

Ripensia va avea patru jucatori indisponibili pentru partida cu UTA. Andrei Dumiter si Marian Anghelina sunt suspendati, in timp ce Adrian Ungureanu si Florin Dobie sunt accidentati.

UTA s eafla pe locul 12 cu 25 de ouncte, doar 3 lungimi deasupta liniei de supravietuire, in timp ce UTA se afla pe un caldut loc 8, cu 32 de puncte.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.