Va fi plin de inspectori in curtile scolilor si gradinitelor din Timisoara si din judet. Ordin de la Prefectura

TIMISOARA. Echipe de inspectori vor lua la pas scolile din Timisoara si din judet pentru o serie de controale in spatiile de joaca pentru copii.

CITESTE SI: Timisoara merita aplauze la scena deschisa. S-a umplut o strada cu bunatati pentru cei 50 de copii necajiti carora un preot le ofera o masa calda si educatie

Cei de la Protectia Consumatorului vor verifica in ce stare sunt instalatiile de joaca si mobilierul, unde este pericol si unde se impun reparatii urgente.

Subprefectul Daniel-Cristian Frantescu e cel care a dispus ca, incepand de luni, 4 martie, sa se efectueze controalele.

Spatiile de joaca de la mai multe gradinite sau scoli gimnaziale, atat din Timisoara cat si din judet, se afla intr-o stare deplorabila.
Problema a fost prezentata subprefectului Daniel-Cristian Frantescu in cadrul unei discutii cu profesorii din cadrul sindicatului Spiru Haret Timis, care au protestat in fata Institutiei Prefectului pentru a revendica drepturi si sporuri.

“Am ridicat problema cu privire la degradarea mobilierului in spatiile de joaca din scoli gimnaziale si gradinite la nivel de judet. Am solicitat sa inceapa verificari de catre Oficiul pentru Protectia Consumatorilor la toate unitatile de invatamant din judet cu scopul de a realiza o evaluare a acestor probleme. Ulterior, primariile din judet vor trebui sa aloce banii necesari pentru eventuale investitii. Copiii merita drepturi egale, fie ca invata in mediul rural sau urban. Cu toate acestea, nu ne putem mandri nici in Timisoara cu o situatie mai buna, iar aici administratia locala ar trebui sa nu mai stea pe ganduri si sa rezolve problemele. in Timis sunt aproape 600 de unitati de invatamant preuniversitar, dintre care gradinitele si scolile gimnaziale vor fi controlate incepand de luni, 4 martie 2019“, spune subprefectul de Timis Daniel-Cristian Frantescu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.