PSD-istii boicoteaza sedinta de Consiliu Local de la Timisoara. De ce au decis sa nu mearga

TIMISOARA. Furiosi pe obiceiul primarului Nicolae Robu de a convoca tot mai des sedinte de Consiliu Local ‘deindata’, uneori pentru proiecte ce nu sunt urgente, consilierii locali ai PSD au decis sa nu se prezinte la cea anuntata pentru luni, cu doar 4 ore inainte.

CITESTE SI: Au aparut martisoarele in Timisoara. Ce preturi au simbolurile primaverii. Foto 

Social-democratii sunt nemultumiti si ca proiectele pe care trebuiau sa le voteze in plen nu au ajuns in timp util la ei pentru a le studia. Alesii PSD sustin ca unele dintre ele chiar nu isi justifica urgenta cu care edilul a vrut supunerea lor spre aprobare.

Vineri, 22 februarie, in prima parte a zilei, consilierii locali ai Consiliului Local Timisoara au fost convocati in ritm alert, pentru ora 12.00, la sedinte de comisii, in ideea ”pregatirii” unei sedinte de plen extraordinare planificata in data de 25 februarie. Desi sedinta de comisie era convocata la ora 12.00, proiectele de hotarare ce ar fi putut justifica urgenta, nu au fost prezentate nici pana la ora terminarii programului de lucru al aparatului primariei si implicit nu au putut fi puse la dispozitia consilierilor locali pentru a putea fi analizate.

Astazi, 25 februarie, prin dispozitia primarului nr 241 s-a convocat sedinta plenului CL de indata la ora 16.00, transformandu-se astfel caracterul sedintei de plen anuntat initial vineri, 22 februarie.
Conform prevederilor art. 39 din Legea nr. 215/2001, in mod cu totul exceptional convocarea consiliului local se poate face de indata ”in caz de forta majora si de maxima urgenta pentru rezolvarea intereselor municipiului”.

Consideram ca proiecte de hotarare care vizeaza prelungirea termenului unor chirii, operatiuni de prima inscriere in cartea funciara sau modificari ale unor hotarari votate recent, in ianuarie 2019, nu constituie o ”urgenta maxima sau vreun caz de forta majora”.

Ca urmare a acestor practici abuzive repetate a conducerii PMT, in speta a primarului Nicolae Robu, grupul de consilieri locali ai PSD nu va participa la sedinta de plen convocata de indata de astazi, 25 februarie 2019„, transmit reprezentantii Partidului Social Democrat.

La orele 16.00, cand sedinta ar fi trebuit sa inceapa, nu era intrunit cvorumul pentru a fi supuse dezbaterii si aprobarii proiectele pentru care primarul Nicolae Robu ceruse adunarea ‘deindata’ a consilierilor locali. Astfel, patru dintre proiecte, care tin de patrimoniu, au fost retrase de pe ordinea de zi, intrucat doar 17 consilieri au fost prezenti la sedinta, iar astfel de proiecte necesita minim 18 voturi.

Astfel, dupa ce a asteptat aproximativ jumatate de ora, in speranta ca totusi va mai aparea macar inca un consilier local in sala de sedinte, edilul a hotarat sa incheie sedinta.

„Suntem intr-o perioada, de cateva luni de zile, in care se depun proiecte pe fonduri europene si se fac clarificari la ele. De regula, dupa ce depui un proiect si el intra in analiza, se constata fie anumite scapari, fie interpretari date altfel de cum au fost gandite in unele texte. De aceea sunt prevazute aceste perioade, ca sa se puna lucrurile la punct. Nu e vorba de lucruri majore.

Cand iti apar solicitari de clarificat si ti se da un termen scurt, e normal sa pui binele orasului in prim plan, sa faci un efort de a veni la sedinta si sa votezi pentru oras. Aici nu se voteaza nimic pentru Robu, se voteaza pentru oras. Unii nu inteleg lucrurile astfel, ei stau la panda si asteapta sa gaseasca un pretext ca sa boicoteze. Ce sa zic? O sa faca aprecieri mai mult de atat cetatenii”, a spus Nicolae Robu, primarul Timisoarei.

Video: George Stefanita

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. psd=istii astia!!Ce ..lectie,, de civism le-ar mai trebui,una ,,contondenta!!!