Cetatenii moldoveni din Timisoara, asteptati la sectia de votare, pentru alegerile parlamentare si referendumul pentru reducerea numarului de deputati

TIMISOARA. In Republica Moldova au loc alegerile parlamentare duminica, 24 februarie. Acest scrutin este deosebit de important pentru viitorul statului de peste Prut, asta in conditiile in care Republica Moldova se confrunta cu o emigratie masiva a populatiei tinere. Alegerile se vor desfasura pentru prima oara conform noului sistem electoral mixt, adoptat in pofida recomandarilor Comisiei de la Venetia si a criticilor venite din partea oficialilor europeni.

La Timisoara, studentii basarabeni si cetatenii moldoveni care traiesc aici pot sa-si exercite dreptul de vot la sectia ce va fi deschisa la Colegiul National de Arta Ion Vidu, str. Cluj 12.

Alegatorii pot vota in baza pasaportului biometric, chiar daca nu s-a inregistrat online in prealabil si indiferent de statutul aflarii sale pe teritoriul Romaniei.

Pe langa cele doua buletine de vot pentru alegeri, votantii vor mai primi doua buletine de vot pentru a participa si la Referendumul republican consultativ care se desfasoara in paralel cu alegerile parlamentare.

Intrebarile la care vor raspunde alegatorii:

1. Sunteti pentru reducerea numarului deputatilor din Parlament de la 101 la 61?

2. Sunteti pentru ca poporul sa poata revoca (demite) deputatii din functie daca nu isi indeplinesc corespunzator obligatiile lor?

Indemnam pe toti cetatenii Republicii Moldova aflati pe teritoriul orasului Timisoara in ziua alegerilor sa-si exercite dreptul constitutional si sa participe la alegeri in baza pasaportului biometric valabil. Pe 24 februarie, democratia este in mainile noastre”, transmite Razvan Chirita, Presedinte al Asociatiei pentru Romanii de Pretutindeni „Initiativa”, reprezentant al comunitatii basarabenilor din Timisoara.

Sectia de vot va fi deschisa duminica intre orele 7.00 si 21.00.

In Timisoara, traiesc aproximativ 1700 de cetateni moldoveni, din care peste 500 sunt studenti la universitatile din oras.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.