Alerta langa singurul sat plutitor din Romania, aflat in Banat

Pasiunea i-a manat mai departe decat prevede legea. Doi pescari banateni s-au avantat pe Dunare, pe clisura, dornici sa se intoarca cu galetile pline.

CITESTE SI: Tragedia unui sofer de TIR din Timisoara, pe o autostrada din Austria. A evitat un dezastru si s-a stins intr-o parcare 

Fiecare in cate o barca, acestia au pornit spre apele din mijlocul fluviului fara sa se gandeasca fie si pentru o clipa ca trec frontiera de stat a Romaniei.

Cu ochii pe lansete, pescarii nu doar ca au ajuns in apele teritoriale ale Serbiei, dar la intoarcere au fost observati de politistii de frontiera din Caras Severin, care supravegheau malurile.

Agentii din sectorul Politiei de Frontiera Berzasca, unde se gaseste si faimosul sat cu casute plutitoare, i-au interceptat pe pescari. O salupa a mers in mare graba pana ei, iar politistii i-au condus la audieri.

Cei doi barbati sunt banateni din Caras Severin si au 37, respectiv 50 de ani. Au declarat că nu si-au dat seama ca au trecut ilegal frontiera in Serbia si ca nu faceau altceva decat sa pescuiasca.

Politistii de frontiera ii avertizeaza pe cei care desfasoara activitati de agrement pe Dunare sa fie atenti sa nu depaseasca mijlocul senalului navigabil.

FOTO: Fantasticul Banat

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.