Ciuhandu l-a ‘impiedicat’ pe Robu sa mearga la Bucuresti la intalnirea primarilor pe tema bugetului. De ce a lipsit Timisoara

TIMISOARA. Timisoara a lipsit de la intalnirea Asociatiei Municipiilor din Romania cu reprezentantii Guvernului ce a avut loc saptamana trecuta in capitala si in care edilii au discutat proiectul bugetului de stat pe 2019.

CITESTE SI: ‘Eu sper ca de saptamana viitoare sa inceapa curatenia pe strazi in Timisoara’. Primarul Nicolae Robu, optimist, desi prin contract firma are 3 luni de gratie sa organizeze operatiunea 

Primarii de municipii din Romania nu sunt multumiti de banii care vor ramane administratiilor locale, dupa ce Ministerul de Finante a decis sa le creasca cheltuiala cu asistenta sociala si sa le lase doar 60 la suta din impozitul pe venit colectat. Nicolae Robu nu a fost insa in Capitala alaturi de ceilalti primari de orase mari. Edilul isi explica absenta.

Legat de neprezenta mea in delegatia AMR care a mers la guvern sunt doua aspecte. Sunt un tip destul de vocal si, chiar daca nu am functii in AMR, lumea se astepta sa fiu acolo. Institutional vorbind AMR este reprezentat prin presedinti si vicepresedinti. Am fost ales vicepresedinte, dar am renuntat pentru ca a trebuit sa platesc vreo 600.000 de lei cotizatie, care nu a fost platita de cand era domnul Ciuhandu primar. Eu am platit de cand am venit primar, dar avem o restanta„, a precizat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Statie noua de curent, de 10 milioane de euro, in Timisoara 

Edilul Timisoarei a avut si un alt motiv intemeiat sa lipseasca din capitala si a precizat ca, daca va fi nevoie de el la viitoarele intalniri, va merge la Bucuresti.

In acea zi am gazduit in Timisoara unul din cele 4 evenimente pe care Timisoara le gazduieste in cadrul exercitiului Romaniei la presedintia Consiliului Uniunii Europene. Eram gazda si evenimentul era organizat de Primarie. Cum ar fi fost ca primarul sa nu fie la momentul de deschidere si apoi la alte evenimente. Eu m-am angajat in fata Ministerului de Externe si al Mediului si trebuia sa onorez angajamentul. Am fost prezent si am facut tot ce e posibil sa fie o reuniune reusita„, a precizat primarul Nicolae Robu.

Asociatia Municipiilor din Romania are sapte sucursale in tara. Din cea ce vest fac parte municipiile: Timisoara, Vulcan, Petrosani, Orastie, Lupeni, Brad, Deva, Caransebes, Resita, Lugoj, Hunedoara si Arad, iar presedintele acesteia este primarul Aradului, Gheorghe Falca.

sursa foto: amr.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Nimeni nu va sustine bugetul Timisoarei,decat Timisoara.Si,daca bani nu sunt…si alte angajamente/evenimente vor avea de suferit.Exista numeroase angajamente/evenimente dar,nici PMT nu e doar Primarul.Nu se putea delega aceasta sarcina importanta unui vice,sau unui sef de serviciu competent incat bugetul TM sa fie luat in considerare..macar?! Hai ca,nu-i buna explicatia asta.

  2. Felicitari lui Ciuhandu ca nu a platit 600.000 de lei cotizatie. Se zice „nu-i prost cine cere, e prost cine da”. Dupa aproape 7 ani de primarie sa mai dai vina pe fosta administratie, se poate Domnu’ Robu, ca copii mici?