Alerta pe calea ferata Timisoara – Bucuresti. A deraiat un tren incarcat cu gaz de sonda, circulatie blocata

S-a dat alarma in jurul orei 4.30, iar pompierii s-au mobilizat rapid pe calea ferata Timisoara – Bucuresti. Un vagon al unui tren marfar ce transporta substante periculoase a deraiat.

CITESTE SI: Furiosi, au blocat drumul plin de cratere. Protest al soferilor pe una dintre cele mai circulate sosele din Banat, care arata ca dupa razboi 

Incidentul s-a petrecut in apropiere de gara Toplet, spre Orsova. Vagonul a sarit de pe sine, nu s-a rasturnat si, din fericire nu s-au produs fisuri sau sparturi, transmit reprezentantii ISU Caras Severin.

Pompierii insa au mers rapid la fata locului pentru a se asigura ca nu va fi niciun pericol pe toata durata operatiunii de repunere pe linii a vagonului deraiat. Trenul transporta gaz de sonda, hidrocarburi si alte gaze lichefiate.

Circulatia feroviara este inchisa intre Toplet si Drobeta Turnu Severin. Pasagerii altor trenuri de pe aceasta ruta sunt transportati cu autobuze pana la garile Baile Herculane sau Drobeta Turnu Severin, de unde isi pot continua drumul cu alte trenuri.

UPDATE: In jurul orei 10.30 s-a finalizat operatiunea de repunere pe linii a vagonului deraiat. Angajatii CFR au facut mai multe verificari, iar cu putin inainte de orele 11.00, trenul marfar si-a putut continua drumul, iar circulatia feroviara de pe magistrala Timisoara – Bucuresti a fost deblocata.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.