Ajutor din Tara Soarelui Rasare. Cultura japoneza promovata in viitor la Timisoara. Foto

TIMISOARA. Capitala Culturala din 2021 isi intinde antenele catre noi orizonturi pentru a se prezenta cat mai bine peste trei ani.

CITESTE SI: S-au trezit cu masina in gard. Spaima cumplita pentru o familie din vestul tarii 

Asociatia Timisoara 2021- Capitala Europeana ar putea colabora in viitor si cu institutii de cultura din Japonia. Reprezentantii Asociatiei au avut o intalnire cu Shuji Kogi, secretar general al Comitetului UE-Japonia Fest, Tokyo, care are o experienta de 25 de ani in domeniul cooperarii cu orase care au detinut titlul de Capitala Culturala Europeana.

Organizatia reprezentata de oficialul nipon incurajeaza schimburile culturale pana in anul 2021, anul realizarii proiectului Timsoara-Capitala Europeana a Culturii si sprijina proiectele specifice care sunt asociate cu promovarea culturii si artei japoneze in Timisoara.

Programul nostru Cultural dezvolta aceste oportunitati si experiente in proiecte de rezidenta, in care grupuri mixte de artisti locali si internationali lucreaza impreuna. O trasatura proprie a Timisoarei este ca incurajeaza diversitatea si dialogul. Este un oras al interculturalitatii, al oamenilor de religii diferite, cu casatorii mixte, publicatii in diferite limbi, teatre in limbile romana, maghiara si germana. Un oras al culturilor, credintelor si obiceiurilor diferite, ai carui cetateni rad, discuta, se roaga si canta impreuna, in respect reciproc. In acest sens, ii invitam pe cetatenii europeni sa ni se alature intr-o calatorie inspirata de valori precum interculturalitate si multiconfesionalitate, incurajarea diversitatii, colaborarii si empatiei, adica sursele principale de „lumina” necesare pentru a face fata provocarilor cu care se confrunta continentul nostru”, precizeaza Simona Neumann, director executiv Asociatia Timisoara 2021- Capitala Europeana a Culturii.

Intalnirea cu secretarul Comitetului UE-Japonia Fest vine la numai doua zile dupa ce Asociatia Timisoara 2021- Capitala Europeana a semnat noi cooperari cu institutii culturale din judetul Caras-Severin.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.