Forte noi alaturi de Timisoara Capitala Culturala a Europei. Cine sprijina TM2021 in promovarea Banatului

TIMISOARA. Au ramas mai putin de 3 ani pana cand Timisoara va intra in rolul de Capitala Europeana a Culturii, iar Asociatia Timisoara 2021 isi doreste sa promoveze tot ce tine de Banat, nu doar de capitala regiunii.

CITESTE SI: Poftiti la degustare! Carnatii banateni, in festival. Sarbatoarea se tine in premiera intr-un loc nu departe de Timisoara 

Dupa ce au stabilit parteneriate cu alte capitale culturale europene, Novi Sad, Rjeka, Eleusis, reprezentantii Asociatiei extind colaborarea si cu institutii din Banat. Au mers in Caras-Severin, unde prin intermediul Consiliului Judetean au stabilit cooperari cu institutii culturale.

 

Inca din anii de pregatire a candidaturii noastre, am desfasurat dezbateri participative si focus grupuri cu parteneri locali, regionali, nationali si europeni. Acum, cand Calatoria noastra spre 2021 ajunge in primul an al etapei de Actiune/ Productie exprimarile culturale contemporane pe care le propunem subliniaza valoarea inestimabila a patrimoniului local si profundele sale conexiuni cu patrimoniul cultural regional, european si mondial. In acest sens, vizam dimensiunea regionala si transnationala, pregatim locuitorii sa impartasim experiente, sa evoluam impreuna si incercam sa unim oamenii si locurile care, de fapt, vor reprezenta mostenirea intangibilă a proiectului TM2021”, precizeaza Simona Neumann, director executiv Asociatia Timisoara 2021- Capitala Europeana a Culturii.

Asociatia considera ca programul din 2021 nu trebuie sa reprezinte doar Timisoara, ci intreg Banatul.

Timisoara 2021 trebuie gandit ca un program nu doar al Timisoarei si al timisorenilor, ci cel putin ca unul al regiunii. Ne dorim ca toata lumea sa constientizeze potentialul imens si sa inteleaga cat de mult putem castiga cu totii pe termen lung. Judetul Caras-Severin are un potential fantastic si ar fi extraordinar daca ar veni alaturi de noi. Putem gandi proiecte impreuna si putem genera activitati cu impact”, spune Horatiu Rada, presedintele Consiliului Director al Asociatiei Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii.

In ajutorul Timisoarei vor mai veni si cele trei orease partenere din Alianta Vestului, Arad, Oradea si Cluj Napoca, urmand ca acestea sa stabileasca si in acest domeniu un program de colaborare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Orasul este tot mai mizerabil , cladirea din imagine nu cred ca era tocmai una buna de prezentat acel mesaj. Sincer sunt timisorean,aici m-am nascut si iubesc Timisoara, ins anu meritam acest titlu de Capitala culturala Eurpeana. Orasul mai are nevoie de multe , cel putin partea de curatenie ,vedem zone istorice , zum e zona Traian degradata la maxim. Pista de biciclete si spatiul de langa (cica verde ) e oribil.Nu sunt intertinute.

  2. Sintem des in vizita la Timisoara.Dar intodeauna ma intreb cum isi va intimpina orasul oaspetii in 2021?? Cu cladiri in centru nerenovate unde iti pica balconul in cap.Vizavii de pesti balconul este numai pe jumatate!!! Tencuiala care trebuie sa-ti fie frica cade peste tine!!! Mizeria de nedescris din oras!!! Iluminarea care tine orasul in bezna!!!. Asta este CAPITALA EUROPEANA!!! De risul lumii se va face Timisoara!!! Numai este orasul pe care l-am stiut din tinerete si de care am fost mindru!!! Dar sa nu uit de Piata Traian. Ce impresie isi vor face vizitatorii care vor terce pe aici???