Ajutor din partea Mitropoliei Banatului pentru bolnavii de scleroza multipla, la Timisoara

TIMISOARA. Sunt cu sutele in Timis si boala ii macina pe fiecare in parte. Vorbim despre bolnavii de scleroza multipla care de acum vor fi ingrijiti mai bine multumita unor oameni cu suflet mare. Centrul pentru pacientii cu scleroza multipla a fost infiintat la Timisoara cu ajutorul Mitropoliei Banatului si a Fundatiei Filantropia.

CITESTE SI: Mii de afectiuni respiratorii in Timis. Cate cazuri de gripa sunt inregistrate? 

Povestea Centrului a inceput in anul 2018, cand reprezentanti ai acestei categorii de bolnavi au venit la Mitropolia Timisoara sa ceara un ajutor pentru ca pacientii cu aceasta boala sa aiba parte de o ingrijire cat mai buna.

Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan i-a ascultat pe oameni si le-a pus la dispozitie un spatiu in care cei care au aceasta problema de sanatate sa poata fi tratati.

Noul serviciu social este situat in Timisoara, strada Iuliu Maniu nr.40 si se adresează comunitatii persoanelor ce sufera de scleroza multipla si care in judetul Timis are un numar de peste 400 de persoane… Boala este cea mai frecventa cauza de invaliditate de cauza neurologica a adultilor tineri, dupa cauzele de invaliditate determinate de traumatisme. Este de doua ori mai frecventa la femei decat la barbati, fiind rara inainte de adolescenta si cu incidenta crescuta constant de la adolescenta pana la 35 de ani, cu scadere treptata după aceasta varsta„, transmis reprezentantii Fundatiei Filantropia.

Pentru aceasta boala nu exista un tratament curativ, insa mijloaxcele terapeutice moderne ajuta la ameliorarea simptomelor.

Fundatia Filantropia va pune la dispozitia pacientilor care vor veni in centru o echipa formata din medic psiholog, asistent social, kinetoterapeut si medic psihiatru, dar si asistenti care sa le usureze suferinta bolnavilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.