In sfarsit se face. Polivalenta mica de la Timisoara ar putea fi gata pana la finalul anului

TIMISOARA. Dupa aproape 2 ani de cand s-au facut ultimele lucrari, muncitorii vor incepe sa misune in zona Salii Polivalente a Politehnicii.

CITESTE SI: Fetita agresata sexual de un nemernic la Timisoara 

Polivalenta mica va fi in sfarsit finalizata. Primaria, unul dintre partenerii din proiect, a anuntat continuarea lucrarilor, iar pana la finalul anului am putea vedea primele meciuri in aceasta sala, daca lucrurile merg conform planului.

S-a semnat contractul pentru continuarea lucrarilor. Nu e inghesuiala la astfel de lulcrari. Avem o problema. Organizam licitatii si nu vine nimeni. Licitatia aceasta a fost organiazta de Poli. Eu am inceput acea sala si am dus o foarte departe. In cateva luni se poate finaliza. Ea a ajuns intr-un stadiu foarte avansat, cand din motive ce tin de firmele implicate, lucrurile nu au mai mers. Prima parte a mers foarte bine, s-a ridicat spectaculos. UPT a fost interesata de continuarea lucrarilor pana la finalizare, dar independent de interesul institutiei, au aparut probleme cu firma. Desi prin parteneriatul semnat intre PMT si UPT problema financiara a fost rezolvata, nu s-a mai lucrat, ca sa poata fi folositi banii pe care CLT a hotarat sa ii aloce, urmand ca sala sa fie o coproprietate a celor doua institutii. De atunci s-au intamplat multe, s-a impus sa se mai intervina la ceea ce era facut, si abia acum s-a ajuns sa se semneze un contract de continuare a lucrarilor la acea investitei. Eu sper ca in 2019 acea sala sa fie data in folosinta si cred ca pot adauga ca nu are nimeni motive sa isi doreasca mai mult ca mine„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Epopeea salii polivalente de la Baza 2 Politehnica a inceput in 2010, cand a si fost demarata constructia acesteia. Intre timp, firma Maratti, cea care se ocupa de ridicarea salii a intrat in insolventa, si s-a ajuns in instanta.

Odata ce procesele au fost finalizate s-a lansat licitatia pentru continuarea lucrarilor, iar acum a fost gasita o firma. Investitia totala la sala polivalenta de langa Baza 2 Politehnica, ce va avea 2500 de locuri se ridica la 29,9 milioane de lei, bani ce vin de la Primarie si de la Universitatea Politehnica.

CITESTE SI: Caprioara impuscata si abandonata de braconieri. Au fugit de jandarmi mancand pamantul 

Infrastructura sportiva din Timisoara este una suferinda la capitolul sali de sport, multe dintre ele vechi si care necesita reparatii. Pana la ridicarea salii de langa Baza 2 Politehnica, echipele din Timisoara vor trebui sa joace in celelalte sali din oras. Meciurile de prima divizie vor fi programate in continuare in batrana sala Constantin Jude ajunsa la 51 de ani de existenta. Aici evolueaza prim divizionarele de handbal, baschet si fotbal in sala ale Timisoarei.

A doua sala folosita in oras, si cea mai noua din punct de vedere al constructiei, este cea din zona Popa Sapca, unde evolueaza divizionara secunda de handbal Universitatea Timisoara.

Sala de sport a Universitatii de Vest este cea in care isi disputa meciurile de campionat voleibalistii de la Universitatea Timisoara, formatie care joaca in liga secunda.

In sala Mircea Albu, din zona Circumvalatiunii, joaca divizionara secunda de volei feminin Politehnica, insa si aceasta sala ar putea intra in viitor intr-un proces de modernizare.

CITESTE SI: De la ruina la complex sportiv de peste 1 milion de euro, la Timisoara, pentru sute de copii care se antreneaza in conditii grele si fac performanta. Video 

Sala de sport de la Baza 2 Politehnica este si ea folosita, insa in mare parte pentru competitiile de scrima.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.