Aeroportul International Timisoara inchis si redeschis. Pista, curatata de zapada in etape. Video

TIMISOARA. Dupa ce cateva ore a fost inchis, iar cateva curse anulate ori redirectionate, Aeroportul International Traian Vuia Timisoara a fost redeschis in aceasta dimineata, iar cateva avioane au zburat dupa programul obisnuit.

Aeroportul insa va fi inchis din nou pentru o scurta perioada, pana la orele 10.30, pentru inca o etapa de deszapezire, intr-un interval in care nu sunt programate zboruri.

CITESTE SI: Niciun drum inchis in Timis, deocamdata, din cauza zapezii. Cum se circula pe sosele in Timisoara si in judet? Foto si video 

Noaptea trecuta din pricina ninsorii a fost nevoie ca aeroportul sa fie inchis mai multe ore, intrucat a trebuit curatata pista lunga de 3500 de metri pentru a nu pune in pericol decolarea si aterizarea curselor.

Intrucat pe aeroport nu este trafic de sosea, pista nu poate fi curatata ‘la negru’, insa zapada trebuia indepartata pe o portiune insemnata.

In plus, aeronavele trebuie degivrate, iar asta cere timp.

Peste noapte au fost anulate zboruri de Bucuresti. Vor mai fi intarziate insa si altele, printre ele cea de Tel Aviv, intrucat din cauza ninsorii trebuie actionat pentru deszapezire in etape.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.