Cei mai buni piloti din automobilismul romanesc au fost premiati in cadrul unei gale maraton la Timisoara

TIMISOARA. Federatia Romana de Automobilism Sportiv si-a desemnat cei mai buni piloti la toate categoriile in cadrul unui eveniment festiv desfasurat la Timisoara.

Aproape 600 de diplome, cupe si plachete au fost acordate in timpul editiei 2018 a Galei Campionilor organizata de Federatia Romana de Automobilism Sportiv. Evenimentul a inceput cu intonarea imnului de stat al Romaniei de catre una dintre artistele Filarmonicii Banatul din Timisoara, dupa care pe scena au urcat oficialitatile. Au primit distinctii si piloti si organizatori de competitii.

Printre oaspetii de seama prezenti la eveniment s-a aflat si Bogdan Matei, proaspatul ministru al Tineretului si Sportului, cel care alaturi de alti invitati a primit un album al maestrului Gheorghe Zamfir, scos in editie limitata, cu ocazia Centenarului.

O gala superba. Ma bucur enorm ca sunt pentru prima data la Timisoara. Este o onoare si o placere sa fie alaturi de dumnealor. I-am felicitat pentru tot ceea ce fac, le urez mult succes, sper sa isi dubleze numarul de membri pentru ca este un sport atat de frumos in care se creeaza emulatie, spectacol, oamenii sunt incantati, ii felicit foarte mult pentru tot ceea ce fac si in calitatea mea de ministru ii asigur ca vom fi alaturi de dumnealor„, a declarat ministrul Bogdan Matei.

Gala a inceput cu acordarea unor plachete drept premii speciale lui Ciprian Lupu, primul pilot cu dizabilitati care a concurat in intregul sezon in Campionatul National, Dragos Budei, care la 4 ani si jumatate a fost cel mai tanar pilot legitimat la FRAS, dar si lui Mihai Leu, revenit in masina de raliu dupa o lunga absenta, si care a anuntat ca anul viitor vrea titlul national.

A fost un an inceput cu mari emotii. 10 ani nu m-am urcat la volanul unei masini de curse si a fost o
senzatie oarecum ciudata, dar a fost un an bun. Am terminat campionatul pe locul 2 la grupa mea si ne pregatim de anul viitor sa terminam pe grupa unul. Sunt multe de facut in pauza asta
competitionala, ne gandim si masina sa o imbunatatim, si eu trebuie sa merg mai mult sa ma acomodez cu masina, dar ne vom bate pentru locul 1„, a declarat Mihai Leu.

A urmat premierea pe categorii a pilotilor din karting, auto slalom, viteza in coasta, rally cross, rally raid, drift. AICI puteti vedea lista completa a campionilor nationali din sezonul 2018.

Automobilismul romanesc ramane cu multe lucruri frumoase, multe proiecte importante, cu o multime de campioni. Este Federatia care are cea mai mare festivitate de premiere dintre toate federatiile din Romania. Este o Federatie ampla, avem 16 discipline sportive, plecand de la raliuri viteza in coasta, karting, rally, raid rally cross, autoslalom, time attack. Am marcat multe borne in acest an. Am omologat prima masina electrica de competitie din Europa, ceea ce este important pentru noi, arata ca suntem tot timpul la curent cu tendintele si cu un pas inaintea altora. Am avut multe proiecte, cum a fost cel de pe Transfagarasan cu cei de la Subaru, care eui zic ca a promovat foarte bine Romania, si filmuletul creat in urma acelui eveniment a avut sute de mii de vizualizari in toata lumea„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Norris Mageanu, presedintele Federatiei Romana de Automobilism Sportiv.

Anul 2019 este unul electoral in Federatia Romana de Automobilism Sportiv, alegerile fiind programate pentru luna februarie. De asemenea, anul viitor vor aparea si schimbari in cadruil unora dintre copetitii, fiind introduse etape noi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.