Plimbare prin istorie pentru o trupa de elevi din Timisoara. Unde au cantat ‘Treceti batalioane romane Carpatii!’

TIMISOARA. Au pornit pe un drum despre care au citit in carti sau au aflat de la dascalii lor. Este vorba despre 22 de elevi de la clasele a VIII-a D si a VIII-a E de la Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau” din Timisoara.

CITESTE SI: Veste buna de la CNAIR pentru Centura de Sud de la Timisoara. Cat de repede se va trece la operatiunea de expropriere pentru cele 550 de parcele aflate in calea celei mai asteptate sosele

Elevii si o parte dintre dascalii lor au pornit intr-o inedita excursie, de peste o mie de kilometri, pentru a cunoaște locuri inedite, incarcate de istorie si de frumos.

In cadrul programului Scoala Altfel, in perioada 19-23 noiembrie, tinerii elevi au luat in piept drumul lung si iarna cu toanele ei, totul pentru a intelege mai bine fapte, locuri, oameni despre care doar au auzit sau au citit in manuale.

CITESTE SI: Mana cereasca pentru soferi. Se construiesc drumuri noi si doua sensuri giratorii, la iesirea din Timisoara

Traseul a fost unul de suflet. Prima oprire a fost la Carei unde tinerii au vizitat Castelul Karoly, apoi au poposit la Satu Mare, la Sapanta unde au vizitat celebrul Cimitir Vesel. S-au oprit si la Sapanta Peri unde se afla cea mai inalta biserica de lemn din Europa. Au vizitat si Memorialul victimelor comunismului de la Sighet si s-au recules la frumoasa manastire Barsana din Maramures, apoi au facut o scurta oprire si la Monumentul Eroilor de la Moisei. Au ajuns si in Alba Iulia, cealalta capitala, capitala Marii Uniri.

La Alba Iulia, elevii timisoreni au cantat ”Treceti batalioane romane Carpatii”, mai din memorie, mai de pe telefoanele mobile, insa din tot sufletul.

A fost o excursie impresionanta pentru elevii de la Lenau, care s-au intors acasa cu un bagaj nou de cunostinte si amintiri de nesters.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.