Mitropolitul Banatului si zeci de credinciosi din Timisoara si din judet, la slujba de sfintire a altarului Catedralei Nationale

TIMISOARA. IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, alaturi de alte fete bisericesti, si de zeci de credinciosi din Timisoara si din judet iau parte ceremoniile prilejuite de sfintirea altarului Catedralei Nationale de la Bucuresti.

La solemnul moment al sfintirii vor fi prezenti pelerini din mai multe localitati din Timis. Intre ei se vor afla cateva zeci din Timisoara, Lugoj sau Faget, care au plecat spre capitala cu autocarul.

Duminica, 25 noiembrie, incepand cu ora 8.00, va fi savarsita Slujba Acatistului Sfintei Mari Mucenite Ecaterina in Catedrala Nationala, urmata la ora 9.00 de Slujba de Sfintire a Altarului Catedralei Nationale. La sfarsitul slujbei se va citi Actul de sfintire.

Sfanta Liturghie va incepe la ora 10.30 si va fi savarsita in interiorul Catedralei Nationale. La ora 13.00, racla cu Cinstita Mana a Sfantului Apostol Andrei, Ocrotitorul Romaniei si racla cu moastele Sfintei Mari Mucenite Ecaterina vor fi asezate la iesirea din Sfantul Altar al Catedralei Nationale pentru a fi cinstite de catre credinciosi, dupa inchinarea acestora in Sfantul Altar.

Credinciosii care doresc sa participe la slujba de sfintire a Altarului Catedralei Nationale sunt asteptati pe esplanada din fata Catedralei Nationale, unde vor putea urmari slujba Sfintei Liturghii pe ecranele special montate. Conform spatiului interior disponibil, in timpul Sfintei Liturghii vor avea acces in interiorul Catedralei cei 2.000 de invitati oficiali.

Insa, dupa finalul Sfintei Liturghii, toti credinciosii pelerini ortodocsi prezenti vor avea acces in Catedrala, atat in ziua sfintirii (25 noiembrie), cat si in zilele urmatoare (26-29 noiembrie, „zilele sfintirii”), avand posibilitatea sa se inchine in Sfantul Altar, nou sfintit.

In seara zilei de duminica, 25 noiembrie 2018, incepand cu ora 18.30, va avea loc un Concert extraordinar, la Sala Palatului, organizat de Centrul de presa Basilica al Patriarhiei Romane, cu participarea Grupului psaltic „Tronos”, a Orchestrei reprezentative a Armatei Romane si a Orchestrei Nationale „Lautarii din Chisinau”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.