O calatorie de poveste, la Centenar. Calare pe cal de la Timisoara pana in Alba Iulia pentru a sarbatori Marea Unire. Video

TIMISOARA. Un timisorean a pornit calare pana la Alba Iulia, pe o distanta de peste 200 de kilometri. Drumul va fi parcurs cu mai multe opriri, pentru ca animalul sa se odihneasca.

Adrian Bumbar de la clubul de echitatie Romsilva din Timisoara este temerarul care a pornit in aceasta aventura, asa cum s-a intamplat in urma cu 100 de ani.

 

Bumbar are o mica ferma de cai acasa, iar unul dintre animale, Brenda, a fost ales pentru inedita calatorie. Calul are cinci ani si jumatate si este un cal de sport romanesc.

In fiecare zi cei doi – calul si calaretul – vor parcurge cel mult 30-40 de kilometri in opt sau poate chiar noua ore. Pe traseu fac mai multe opriri, unele chiar si de o zi sau doua, pentru ca animalul sa isi traga sufletul, sa manance si sa fie adapat si tesalat.

Prima oprire a fost la Herneacova, apoi vor poposi la Belint si la Faget. Drumul va strabate apoi judetul Hunedoara, iar finalul traseului va fi la Alba Iulia, de 1 Decembrie, atunci cand vor avea loc manifestarile dedicate Marii Uniri.

VIDEO: Remus Gradinariu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Felicitări și drum bun

  2. Drum bun, tinere!

  3. Drum bun, prietene ( și, căluțului ) ! O întrebare : întoarcerea, cum va fi ?!