Alerta de cutremur, nu departe de Timisoara. Mobilizare de forte pentru salvare de oameni de sub daramaturi. Se testeaza viteza de reactie

TIMISOARA. Mobilizare a pompierilor din Timis, intr-un exercitiu la 50 de kilometri de Timisoara, in orasul Deta.

CITESTE SI: Camion in flacari pe autostrada Timisoara – Arad. Trafic blocat. Video 

Angajatii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Banat” al judetului Timis isi testeaza viteza de reactie cu forte si mijloace in teren, actionand ca si cand s-ar fi petrecut un dezastru. Ei au vor inlatura urmarile unui cutremur puternic, cu epicentrul in comuna Banloc de langa Deta.

Conform scenariului, in zona Deta-Banloc a avut loc un cutremur de 5,4 grade pe scara Richter. In cadrul operatiunii au fost facute exercitii de evacuare si de acordare a primului ajutor persoanelor scoase de sub daramaturi, dar si cautari ale celor prinsi sub maldarele de moloz cu ajutorul echipelor canine.

Conform scenariului, in zona Deta-Banloc a avut loc un cutremur de 5,4 grade pe scara Richter. In cadrul operatiunii au fost facute exercitii de evacuare si de acordare a primului ajutor persoanelor scoase de sub daramaturi, dar si cautari ale celor prinsi sub maldarele de moloz cu ajutorul echipelor canine.

La locul interventiei s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul Statiei de Pompieri Deta, Detasamentul 1 de Pompieri Timisoara, Detasamentul 2 de Pompieri Timisoara, Detasamentul Lugoj, Grupa Operativa, Statia de Pompieri Sannicolau Mare, Statia de Pompieri Buzias si Statia de Pompieri Faget.  Dintre acestea putem mentiona: autospeciale de stingere cu apa si spuma, Punct de Comanda Mobil, 2 autospeciale de lucru la inaltime (72 m si 42 m), autospeciala CBRN, 1 echipaj interventie cu caine de salvare, 1 Descarcerare Grea, containere multirisc (container de cautare – salvare, container suport logistic al interventiei tip IV iluminat, container baza de operatii HCP, container tabara mobila), Punct Medical Avansat cat. I, Echipa de interventie la inaltime (alpinisti), Autospeciale de Transport Personal si Victime Multiple (ATPVM) si echipaj SMURD. De asemenea, pe langa fortele din cadrul ISU Timis, la acest exercitiu au participat si Formatiunea SALVO Timisoara, Inspectoratul de Politie Judetean Timis si Inspectoratul de Jandarmi Judetean Timis„, a transmis Elena Megherea, purtator de cuvant al ISU Timis.

Nu intamplator salvatorii au ales pentru acest exercitiu zona Deta.

In anul 1991 in comuna Banloc din judetul Timis a avut loc un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter care a daramat sau afectat majoritatea caselor din localitate. De asemenea, in urma cutremurului a fost daramata total fosta capela catolica in care la vremea respectiva functiona un restaurant, iar Castelul din Banloc, in care in anul 1991 functiona scoala, a fost grav avariat. In urma seismului de la Banloc din ’91, o persoana a decedat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.