S-a dat alarma. Padure in flacari, pe 4 hectare, in Timis. Pompierii si localnicii intervin. Foto

TIMIS. Zeci de pompieri se luptau cu flacarile luni seara in Timis, unde un incendiu a izbucnit pe 4 hectare intre Nadrag si Fardea.

Alaturi de fortele de interventie de la Timisoara si Lugoj sunt pompierii voluntari din zona si o multime de localnici.

Pe 3 dintre cele 4 hectare cuprinse de foc se afla padure tanara.

La locul interventiei s-au deplasat un ofiter si 30 de subofiteri din cadrul Detasamentelor 1 si 2 din Timisoara si Detasamentul Lugoj care intervin cu lopeti si motosuflante pentru lichidarea incendiului. Incendiul se manifesta pe o suprafata de aproximativ 4 hectare, dintre care 3 hectare de padure tanara. Pana in acest moment, incendiul a fost localizat pe o latură a suprafetei.
Pe langa pompierii militari, intervin si cei din cadrul ocolului silvic, SVSU si locuitorii din apropiere„, transmit reprezentantii ISU Timis.

UPDATE: In jurul orei 22.30, echipele de interventie lucrau la crearea unei fasii de pamant care sa impiedice extinderea incendiului.

Nu exista pericol de extindere a incendiului la locuinte sau alte vecinatati„, au precizat reprezentantii ISU Timis.

UPDATE: Incendiul a fost stins in jurul orei 1.00. Din primele date, se pare ca incendiul a fost provocat de inencedierea unei miristi, iar apoi vantul a dus la extinderea flacarilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.