Mai multe hectare de padure din Banat, cuprinse de flacari

Cateva hectare de padure si vegetatie uscata au fost cuprinse de flacari, duminica, in Banat.

CITESTE SI: Ziua in care ar putea fi decisa, in sfarsit, soarta celui mai asteptat drum la Timisoara, Centura de Sud. Ultimul anunt al judecatorilor 

Este vorba despre o portiune de padure din Muntii Semenic din judetul Caras-Severin care a fst cuprinsa de flacari. Din cauza vegetatiei uscate, focul s-a extins rapid, astfel ca mai bine de 30 de pompieri ai ISU Caras-Severin si angajati ai Ocolului Silvic sunt pregatite sa urce pe munte pntru a lichida focarele.

Mai mult, echipele au solicitat si un elicopter cu un dispozitiv ‘Bambi Bucket’ de la Inspectoratul General de Aviatie, pentru a putea stinge focul.

UPDATE 16:30: Pompierii au localizat focul, iar la locul incendiului este asteptat elicopterul pentru stingere.

‘Incendiul se manifesta la litiera, in padure de gorun, fag si pin, avand un front de aproximativ 2km. Elicopterul a inceput deplasarea spre Caransebes’, au transmis reprezentantii ISU Caras-Severin.

CITESTE SI: Imparatia gunoaielor, langa Timisoara. Sau cat de nesimtit sa fii? 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.