Tot mai multi oameni din Timis au solicitat ingrijire medicala la domiciliu

TIMISOARA. O statistica recenta a Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis arata ca numarul oamenilor care au solicitat ingrijire medicala la domiciliu a crescut simtitor in 2018, comparativ cu anul trecut.

CITESTE SI: ‘Vor merge cu segway-ul’. Anuntul primarului Nicolae Robu pentru studentii din Timisoara 

Daca in primele 9 luni ale anului 2017 s-a soclitat ingrijire medicala la domiciliu  in cazul a 188 de pacienti pentru aproape 8.000 de zile de ingrijiri, in aceeasi perioada din 2018, numarul celor care au solcitat acest lucru a crescut la 644 pentru aproape 9.600 de zile de ingrijiri medicale.

Potrivit CJAS Timis, suma decontata pentru aceste servicii in primele noua luni ale acestui an a crescut la 648.682 de lei, comparativ cu anul trecut, cand in aceeasi perioada a fost decontata suma de 458.407 lei.

‘Pentru ca o persoana asigurata sa beneficieze de ingrijiri medicale la domiciliu, urmare a recomandarii medicului, sunt necesare urmatoarele documente: recomandare in original de la medic, nu mai veche de cinci zile, cerere si declaratie tip completate, copie dupa cartea de identitate a pacientului/certificat de nastere pentru minori, copie dupa talonul de pensie, unde este cazul. In situatia in care, actele sunt aduse de un apartinator (părinte, soţ/soţie, fiu/fiică,sau rude de gradul doi) se solicita o copie a cartii de identitate si dovada gradului de rudenie. In cazul imputernicitului sau reprezentantului legal al pacientului se solicita  imputernicire/procura  notariala. Bolile pentru care se solicita ingrijiri medicale la domicliu sunt boli grave sau foarte grave si ma refer aici printe altele la diferite tipuri de tumori maligne si limfoame, amputatii membre, boala Parkinson, boala Alzheimer, infarctul cerebral si alte anevrisme’,  a declarat Victor Dumitrascu, Presedinte-Director General CJAS Timis.

In acest moment, 5 furnizori de servicii de ingrijire medicala la domiciliu au contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis. Bugetul pentru anul 2018 este de 917.000 de lei.

CITESTE SI: ‘Va rog sa ma ajutati sa nu mai am probleme acasa’. Anuntul facut de Sorin Grindeanu la Timisoara

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.