Unii dintre cei mai buni medici din Turcia ajung la Timisoara, la Spitalul Municipal. Vor consulta gratuit pacienti bolnavi de cancer

TIMISOARA. La doua luni de cand a fost semnat un parteneriat intre Spitalul Municipal si unul dintre cele mai mari spitale din Turcia, Acibadem, specialistii turci ajung la Timisoara.

CITESTE SI: Dezvaluire socanta. Pasagerul care a furat bijuteriile unei femei si a blocat un avion pe Aeroport la Timisoara este politist italian 

Astfel, saptamana aceasta, medicii din Turcia se vor intalni cu cei din Timisoara si vor oferi consultatii gratuite pacientilor.

„Interesul lor este de a atrage pacientii care nu pot beneficia in Romania de anumite servicii medicale, in special in Oncologie. Acolo au echipamente foarte scumpe, pe care noi nu le avem aici. In urma parteneriatului pe care l-am semnat, medicii de la Acibadem ofera consultatii gratuite si, in afara de Telemedicina, s-au oferit sa vina la Timisoara, iar un medic din Turcia va oferi a doua opinie gratuit. Astfel, in 11 si 12 octombrie se vor oferi consultatii gratuite, la sectia de Oncologie”, a spus medicul Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal din Timisoara.

Medicii din Turcia se vor intalni si cu reprezentantii Primariei Timisoara.

„Miercuri la ora 10.00, e programata o intalnire cu managerul spitalelor Acibadem la Primaria Timisoara, in ideea de a ne ajuta sa dezvoltam serviciile de sanatate, in special pe Oncologie. Se gandesc sa ne ajute sa construim, prin parteneriat public privat, o cladire pentru sectiile oncologice. Avem programata o intalnire cu 10 medici de la ginecologie, unde se va discuta despre chirurgia oncologica ginecologica”, a completat Olimpia Oprea.

In urma parteneriatului dintre cele doua spitale, un pacient al Spitalului Municipal a beneficiat deja de tratament specializat la unitatea medicala din Turcia.

Va reamintim, in luna august, Spitalul Municipal din Timisoara a incheiat un parteneriat cu Spitalul Acibadem din Istanbul, Turcia, in baza caruia pacientii din Timisoara pot primi gratuit o a doua opinie de la medicii turci, iar acolo unde situatia o impune, bolnavii pot beneficia si de anumite tratamente.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.