Drum judetean pus la punct in Timis. Acces mai usor spre lacul Surduc, pe o ruta noua. Foto

TIMISOARA. O noua ruta ce poate sa ii duca pe timiseni mai aproape de lacul Surduc a fost inaugurata de Consiliul JudeteanTimis, dupa ce s-a lucrat aproape un an pentru finalizarea acesteia.

CITESTE SI: Veste buna pentru Colegiul National Banatean din Timisoara. Elevii vor avea o sala de sport si bazin 

Drumul Judetean 681, care pleaca din Faget si face legatura cu localitatea Dragsinesti, si mai departe cu zona turistica Fardea a fost reabilitat complet dupa 11 luni de lucru, dintre care doua au insemnat proiectarea. Costul total al lucrarilor pentru acest drum care masoara 10,2 kilometri s-a ridicat la aproximativ 13,8 milioane de lei, bani proveniti din fondurile Consiliului Judetean.

Consider ca este o investitie foarte importanta din prisma mai multor aspecte. In primul rand cred ca este o zona deosebita din punct de vedere turistic si astfel am deschis un nou acces spre lacul Surduc. Este important pentru cetatenii din zona comunei Fardea pentru ca au un acces mai facil in orasul Faget. Din punct de vedere tehnic este o lungime considerabila de santuri betonate, avem si santuri de pamant, accesul cat mai facil la proprietatile private si la firme care isi desfasoara activitatea, indicatoare rutiere, parapeti de aluminiu pentru siguranta traficului… Acest drum face legatura si intre doua drumuri nationale: Drumul National care traverseaza Fagetul si Drumul National care peste deal, spre Fardea-Crivina-Criciova ajunge in Drumul National 6, cel care leaga Lugoj-Caransebes. Este o scurtatura foarte importanta pentru intreaga zona„, a declarat presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.

La taierea panglicii pentru noul drum au participat si reprezentantii administratiilor locale din zona care beneficiaza de aceasta noua ruta.

Unul dintre beneficiari suntem si noi, cetatenii orasului Faget. Beneficiile le-a amintit domnul presedinte, dar nu sunt doar pentru fageteni, pentru ca noi avem legaturi si cu comunele din judetul Arad. De la Faget incoace sunt foarte mult turisti care viziteaza lacul Surduc. Este benefic acest drum si pentru elevii din Fardea, Gladna, Marnic, care pot ajunge in conditii mai bune la Liceul Teoretic Traian Vuia din Faget. Pe mine ce ma intereseaza cel mai mult e ca inainte de a ajunge drumul la Faget si la Fardea, se opreste la Colonia Mica, un sat apartinator al orasului Faget. Prin asta, Consiliul Judetean ne-a ajutat sa realizam un drum pe care noi il consideram comunal intre doua localitati care apartin orasului Faget. Pe noi ne intereseaza in primul rand primii 3 kilometri, care erau si cei mai prosti, plini de gropi. Beneficiul cel mai mare acesta este ca unim orasul Faget de un sat apartinator„, a spus primarul orasului Faget, Marcel Avram.

Este o investitie foarte importanta pentru comuna Fardea, asigurand legatura intre poate cel mai important punct turistic al judetului Timis, lacul Surduc, spre Faget si spre autostrada. A redus mult cheltuielile si cu starea microbuzelor cu care transportam elevii la liceul din Faget, si e benefic pentru toata populatia in general„, a declarat viceprimarul comunei Fardea, Lion Capotescu.

CITESTE SI: Razie in Piata Traian din Timisoara. Politistii au rascolit toata zona

Pe Drumul Judetean 681 au fost realizate 19 intersectii cu drumurile si strazile laterale, accese la proprietati, 4727 metri de santuri betonate, santuri noi de pamant, 11 podete laterale si 5 transversale casetate, dar si un podet din dale prefabricate. A fost puse dale elastice din cauciuc la o trecere la nivel cu calea ferata, s-a montat parapet metalic directional si au fost facute marcaje si montate indicatoare rutiere.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. pe cand drumul dintre Buzias si Berzovia ? ..sau inca mai sunt de furat multi copaci din zona !? .. furtul trebuie sa se desfasoare in tihna