‘Au ajuns sa vorbeasca deschis despre iesirea Romaniei din UE’. Timisoara, chemata la un miting de protest

TIMISOARA. In lumina ultimelor evenimente, cand in plenul Parlamentului European, la Strasbourg, oficialii UE au pus la indoiala modificarile legislative din domeniul justitiei, iar prim-vicepresedintele Comisiei Europene a avertizat Bucurestiul cu sanctiuni dure, dar mai ales in conditiile in care s-a ajuns ca pe scena publica sa se vorbeasca despre posibilitatea iesirii Romaniei din UE, se pun la cale noi proteste in strada.

Initiativa Civica ii cheama pe timisoreni la un miting miercuri, 10 octombrie, in Piata Victoriei.

Ciuma rosie a ajuns la nivelul la care vorbeste deschis despre scoaterea Romaniei din UE. 10 august a fost doar un preambul al masurilor autoritariste pe care ei sunt dispuse a le impune, pentru a instaura statul dictatorial, condus de gasca de infractori. Tupeul cu care au mintit la Strasbourg denota atitudinea sfidatoare fata de Europa. Va invitam sa fiti cu noi in strada pentru a marca rezistenta in fata incalcarilor legislative la adresa statului de drept si a independentei justitiei‘, transmit organizatorii pe pagina de Facebook.

Protestul se va desfasura intre orele 19.00 si 22.00.

Va reamintim, o noua dezbatere pe tema justitiei din Romania ar putea avea loc la jumatatea lunii octombrie, tot in plenul Parlamentului European, cand ar urma sa fie invitat şi presedintele Klaus Iohannis.

Iar in noiembrie va fi votata şi o rezolutie privind situatia din România. Textul rezolutiei va fi redactat de catre comisia LIBE – in care luni seara prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a criticat dur modificarile aduse legilor Justitiei de catre PSD-ALDE.

Timmermans i-a avertizat pe oficialii români ca, daca nu vor tine cont de recomandarile din raportul MCV, cele ale Comisiei se la Venetia şi GRECO, atunci Comisia nu va ezita sa aduca „in fata instantei guvernul român, daca regulile sunt incalcate”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Dacă prostia ar durea…
    Piața Victoriei, miercuri 10 octombrie 2018 – zonă contaminată de tembelism.

  2. Andrei, daca prostia ar durea tu ai umbla pe strazi urland de durere….

  3. Un mare adevar,Andrei

  4. Am iesit aproape la fiecare protest in Timisoara si din pacate nu cred ca voi mai iesi. Am protestat pentru ca acest guvern incompetent sa pice, am protestat ca este multa hotie si coruptie la nivel politic cat si la nivel de populatie insa ce ma doare cel mai mult este ca samabata si duminica se voteaza si lumea nu iese la vot.Am iesit la proteste pt ca votul meu conteaza chiar de e da sau nu.Cand vad acest lucru ca se boicoteaza un referendum ca e de familie sau altceva , am zis ca pt ce mai ies in strada daca lumea este indiferenta si nu merge la Vot , noi romani in general nu stim ce vrem , suntem manipulati de altii ca acest Referendum nu conteaza sau este o prostie, sa nu iesi la vot.Eu sunt un simplu cetatean care a fost impotriva PSD-ului de cand m-am nascut si sa mi se zica ca daca ies la vot este pt ca Dragnea ma manipulat/??? Este cea mai mare prostie pe care am auzit-o pana acuma.Romani faceti ce vreti dar daca sambata si duminica lumea boicoteaza sincer nu mai pot iesi la proteste pt. ca ele nu vor mai conta.

  5. Se stie ca „opiniatimisoarei” este sluga PSD, din cate vad si cititorii publicatie la fel de slugi sunt.

  6. Ue e noua uniune sovietica; doar ca acum au mai multi prosti. Pe vremea urssului nu au avut inca tehnologia necesara sa creeze suficienti prosti. Acum i fabrica pe banda