Avem dezinsectie si deratizare la Timisoara in urmatorii 4 ani. A fost anuntat castigatorul licitatiei. Primarul Nicolae Robu: firma a venit cu un pret imbatabil

TIMISOARA. Dupa ce vara asta s-au facut doar cateva stropiri firave, intr-o operatiune partiala de starpire a capuselor, mustelor si tantarilor, invocandu-se forta majora, iata ca de acum avem firma de dezinsectie la Timisoara. Pentru urmatorii 4 ani.

CITESTE SI: ‘Suntem in linie dreapta, dar mai e nevoie de timp’. Anul in care se va termina Pasajul Solventul, anuntat de primarul Nicolae Robu 

Primarul Nicolae Robu a anuntat ca s-a incheiat cu succes licitatia lansata pentru incredintarea acestui serviciu, iar castigatoare este firma Deraton.

In sfarsit licitatia pentru dezinsectie/deratizare a ajuns la bun sfarsit. Dupa ani in care nu am putut face dezisntectia decat cu titlul de interventie de forta majora, ceea ce a restraans si arealul de intrerventie si numarul de interventii si tipul lor, acum am reusit sa ducem la bun sfarsit o procedura de licitatie. Am fost mereu contestati, de fiecare data am avut castig de cauza. Acest castig nu ne-a servit la nimic, din contra orasul a avut de suferit.
Acum s-a semnat contracul cu firma Deraton SRL care a avut o oferta de 9.151.115,60 lei, fara TVA, in conditiile in care valoare plafon a fost de 38.675.892,52 lei fara TVA.
S-au cerut firmei clarificarile de rigoare, asumarea a tot ceea ce scrie in caietul de sarcini, si firma asuma sa duca contractul la bun sfarsit. Contractul e unul pe 4 ani. A expirat si perioada de depunere a contestatiilor„, a precizat primarul Nicolae Robu.

Edilul a precizat ca felul in care firma Deraton va desavarsi operatiunile de nimicire a tantarilor, mustelor si sobolanilor in Timisoara va fi atent verificat de reprezentantii Primariei.

Vom verifica eficienta interventiilor. In primul rand efectuarea interventiilor si apoi eficienta lor. E o obligatie asumata prin contract si firma trebuie sa se achite. Sunt multiple obligatii asumate si e obligatia firmei de a se achita de ele. Noi nu avem decat sa verificam cum se fac interventiilor si ca sunt eficiente.
Avem birou de specialitate care poate sa verifice. Daca se va interveni cu elicopterul sau de la sol. Daca interventia este cu substanta de calitate, asta vom vedea prin rezultatul interventiilor„, a dat asigurari primarul Nicolae Robu.

Va reamintim, Timisoara nu mai avea serviciu de dezinsectie si deratizare de mai bine de 4 ani din pricina unui proces aflat pe rolul instantelor si taraganat. Orasul a beneficiat doar de operatiuni partiale de starpire a insectelor si rozatoarelor, pana la finalizarea acestei ultime licitatii.

Video: Remus Gradinariu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Apa este ieftina, au sa se tavaleasca tantarii de ras…………..romanul ramane tot roman, dar inventiv!

  2. E extraordinar, am cautat pe Internet, putine orase din lume se pot lauda cu finalizarea licitatiei pentru dezinsectie. Sau poate ca nu considera ca e necesar sa faca atata tam-tam pentru un lucru firesc?