‘Romulus Ladea si lumea lui cuprinzatoare’, expozitia prezentata de Muzeul National al Banatului si Fundatia Triade la Timisoara. Foto

TIMISOARA. Cei care doresc sa ii cunoasca mai bine talentul celebrului artist banatean Romulus Ladea o pot face vizitand o expozitie eveniment la Timisoara.

CITESTE SI: Accident teribil nu departe de Timisoara. O soferita a murit dupa ce a zburat cu masina intr-un stalp 

Expozitia „Romulus Ladea si lumea lui cuprinzatoare” este organizata de Muzeul National al Banatului in colaborare cu Fundatia Interart Triade si reuneste lucrari de pictura, grafica si sculptura din colectii private, alaturi de fotografii din arhiva Virgil Birou, donata anul trecut Muzeul National al Banatului.

Iubitorii de arta pot vedea sculpturi semnate de Romulus Ladea, precum „Closca”, „Bustul lui Ionut Birou” sau „Portertul pictorului Tasso Marchini”, dar si lucrari semnate de Aurel Ciupe, Catul Bogdan, Peter Jecza sau Lucia Piso Ladea. In fotografii pot fi  descoperite cadre din viata de zi cu zi a lui Romulus Ladea, infatisandu-l alaturi de familie sau de discipolii sai.

Anul trecut Muzeul National al Banatului a primit ca donatie toata arhiva familiei Virgil Birou, motiv pentru care le multumim. Se regasesc fotografii cu ipostaze din viata lui Romulus Ladea. Am considerat ca este momentul ca Muzeul National al Banatului sa treaca de portile expozitiilor, sa mearga catre prestigioasa fundatie Traide, sa inceapa o colaborare care va ajuta orasul si va pregati Timisoara pentru 2021. Este un eveniment de mare importanta, care va continua si anul viitor, se va intensifica in 2020 si in 2021 va fi o adevarata valoare pentru oras… Vom putea face expozitii comune in parteneriat cu Fundatia Triade si cu alte fundatii. Noi avem acest compartiment de arta vizuala, de la sculptura pana la pictura sau film. Se pot face foarte multe expozitii. Este mult de lucru, dar avem un potential foarte mare„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Claudiu Ilas, managerul Muzeului National al Banatului.

La vernisajul expozitiei, pe langa reprezentanti ai lumii culturale din Timisoara, a fost prezenta si Adriana Botez-Crainic, autoarea monografiei Romulus Ladea.

Expozitia va fi deschisa pana in 23 septembrie la Fundatia Interart Triade.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.